снимка: Варненска и Великопреславска митрополияНа 18 август е празникът на

...
снимка: Варненска и Великопреславска митрополияНа 18 август е празникът на
Коментари Харесай

Християните във Варна ще честват утре празника на тази чудотворна икона на Богородица

снимка: Варненска и Великопреславска митрополия

На 18 август е празникът на чудотворната икона на света Богородица „ Всецарица ”. През 2014 година с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и по самодейност на църковното настоятелство при храм „ Св. Атанасий ” във Варна беше донесено копие на чудотворната икона „ Всецарица ” от манастира " Ватопед " на Света гора.

Тази икона е дело на иконописец, духовник на Атон. Той е направил две точни копия на чудотворната икона „ Всецарица ” за храмове по света, които са поискали да ги имат за успокоение на вярващия народ и в поддръжка на множеството боледуващи и страдащи. Едната икона е взета за храм в Русия, а другата потегля за България. С благословението на игумена на Ватопедския манастир, архимандрит Ефрем, копието на чудотворната икона, предопределено за варненския храм, е било сложено до оригинала и се е отслужил акатист пред двете икони. После в продължение на 40 дни иконата е престояла в олтара на централния храм в манастира, като е била изнасяна при отслужване на акатиста към Божията майка - „ Всецарица ”.
По мотив на годишния празник на иконата в храм „ Св. Атанасий ” на 17 август, петък, от 17.30 ч. ще стартира акатист пред чудотворното копие на света Богородица „ Всецарица ”, а на 18 август, събота, от 6.45ч. ще отслужи ранна света Литургия. След нея ще се извърши водосвет и ще се насочи молитва към Божията майка пред чудотворния ѝ облик.
Чудотворният облик на Божията майка „ Всецарица ” се уважава както на Атон, по този начин и надалеч зад неговите лимити. „ Всецарица ” има благодатта да изцелява заболели от рак – най-страшната от всички заболявания на актуалното човечество. Известни са безчислени случаи, когато болни от рак хора се изцеляват след молебен пред иконата. Пред този вълшебен облик се молят също и за отърваване от духовни и химически зависимости на децата (напр. от алкохол и наркотици). Много чудеса с молебствия пред иконата „ Всецарица ” са станали през последните години в Гърция, Русия, Сърбия, Украйна, а в този момент към този момент и в България.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР