Снимка: Varna24.bgСтадион Варна“ ще е готов през 2019 година, обяви Димитър

...
Снимка: Varna24.bgСтадион Варна“ ще е готов през 2019 година, обяви Димитър
Коментари Харесай

Стана ясно кога ще е готов стадион Варна

Снимка: Varna24.bg

Стадион „ Варна “ ще е подготвен през 2019 година, обяви Димитър Карбов на сесията на Общински съвет през днешния ден.

Пред сътрудниците си общинският консултант Димитър Карбов съобщи, че дейностите по строителството на оборудването не са спирали. „ Има и забележима, само че и невидима част на осъществяване. Т.е. не всичко, което се прави, се вижда от булеварда. Сигурен съм, че мажоритарният притежател ще извърши обещанието си и през 2019 година Варна ще има нов стадион “, сподели Карбов, който е представителят на Община Варна в общото заседание на акционерите в “Спортен комплекс Варна ” АД. Той беше акредитиран от сътрудниците си да взе участие в плануваното на 22 юни заседание, като гласоподава по метод, с който ще отбрани най-добре ползите на общината.

Общинските съветници взеха още едно  решение, с което  се чака да се постави завършек на дългогодишната сага с видеонаблюдението в града. Те упълномощиха представителя на Общината в Общото заседание на съдружниците на „ Варна Ефкон “ Христо Атанасов да води договаряния за закупуване на дяловете на „ Ефкон АГ “, Австрия. Съвместното сдружение от години не действа, стана ясно на днешната сесия.

Желанието на Общината е публично да завърши партньорството си с австрийското сдружение, след което да предприеме дейности за насърчаване на активността. Варна има потребност от ефикасна система за видеонаблюдение – освен по улиците на града, само че и в детските градини, учебните заведения и други, безапелационни бяха локалните депутати.

В началото на съвещанието общинският консултант Костадин Костадинов изиска в дневния ред да бъде включено предлагането му за преименуване на местности на територията на община Варна. Той получи отвод от сътрудниците си с аргумента, че то няма детайл на необходимост и е добре преди този момент въпросът да бъде разискван в отрасловите комисии.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР