Снимка: Varna24.bgКъм този момент нямаме подадена информация за висок процент

...
Снимка: Varna24.bgКъм този момент нямаме подадена информация за висок процент
Коментари Харесай

Грипната епидемия засега заобикаля Варна, но пред лекарските кабинети е пълно

Снимка: Varna24.bg

Към този миг нямаме подадена информация за висок % отсъстващи възпитаници по болест от нито едно учебно заведение във Варна и региона. Това заяви за Varna24.bg  началникът на Регионалният инспекторат в морската столица Венцеслава Генова.

По информация на шефа на дирекция " Образование и юношески действия " в Община Варна Лилия Христова броят на присъстващите деца в яслите и детските градини е 65%. Вчера те са били 6600, а през днешния ден 6200 от общо 9000 записани. 

" Засега процентът на отсъстващите е дребен, нещата са спокойни. Това е нормалната посещаемост за зимните месеци. В учебните заведения на територията на града броят на отсъстващите възпитаници е 15%, два пъти по-малко за оповестяването на грипна почивка. Леко завишение имаме в Гимназията по горско стопанство " Николай Хайтов " и учебните заведения " Отец Паисий " и " Стефан Караджа ", където болните възпитаници стигат до 18% ", изясни Лилия Христова.  

Въпреки положителните вести, че няма доста заболели деца и възпитаници, поликлиниките във Варна са цялостни с пациенти, които чакат пред кабинетите на персоналните си лекари, видя кореспондент на  Varna24.bg

Припомняме, че грипна зараза е оповестена в четири области на страната. Вирусът, който ни нападна, е доста непосредствен до по този начин наречения свински грип, прочут още като " Калифорния ". Областите у нас, които първи оповестиха грипна зараза, са Стара Загора, Шумен, Бургас и Силистра. Същевременно се усилва броят на болните и в градовете Русе, Ямбол, Перник и Пазарджик, където също има заплаха да разгласят зараза. Учебните занятия в областите Стара Загора и Бургас са спрени от 15 до 18 януари, в това число.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР