Снимка: в.СънНад 70 000 души се подписаха под петиция с

...
Снимка: в.СънНад 70 000 души се подписаха под петиция с
Коментари Харесай

Нов скандал за сексуален тормоз разтърси Великобритания

Снимка: в. " Сън "

Над 70 000 души се подписаха под петиция с искане английското държавно управление да усъвършенства законовата отбрана на дамите от полови похищения на работното им място. Поводът е скандал с всеобщ тормоз по време на благотворителна вечеря, в която взели участие богати предприемачи, съобщи ДПА. Автор на петицията е защитничката на правата на дамите Софи Йейтс Лу. Тя съобщи, че е била шокирана, когато схванала, че организацията " Клуб на президентите " (организаторът на вечерята) не носи никаква правна отговорност за всеобщите случаи на опипване и тормоз над дамите от обслужващия личен състав по време на благотворителна галавечеря, на която участвали единствено мъже. Благотворителната организация през вчерашния ден разгласи, че приключва съществуването си. Решението бе взето след обява на журналистката под прикритие от вестник " Файненшъл таймс " Мадисън Меридж, провокирала отвращение измежду политици от опозицията, водещи фигури от деловите среди и доста депутати от Консервативната партия на премиера Тереза Мей.
" На всички дами (от обслужващия персонал) било казано да носят нищожно черно облекло, еднообразно долни дрехи и високи токчета. На празненството след вечерята доста от служителките от обслужващия личен състав - някои от които били студентки, пристигнали за спомагателен приход - били опипвани, подложени на полов тормоз и им били отправени неприлични оферти ", написа Меридж. В подписката на Йейтс Лу се желае министърът на вътрешните работи Амбър Ръд да възвърне действието на законова мярка, предвиждаща отбрана за дамите от полов тормоз от страна на клиенти, както и от страна на работодатели и сътрудници. " Подобно на тези дами и аз съм била подлагана на нежелани намеци и полови домогвания на работното си място ", уточни тя. " Подобно на толкоз доста други дами и аз не съм съобщавала на своя шеф за случая, тъй като съм се страхувала, че това няма да има никакви последици и само ще ме злепостави на работното място. "
Кабинетът на Мей порица държавния министър и народен представител от Консервативната партия Надхим Захауи, който е бил измежду към 300-те мъже, участвали на галавечерята, заяви Би Би Си. В " Туитър " Захауи съобщи, че е останал единствено за малко на вечерята и че " изрично осъжда сходно държание ". След абсурда Дейвид Мелър, съпредседател на проявата на " Клуба на президентите " и консултант в английското министерство на образованието, подаде оставка.
" Файненшъл таймс " показва, че " Клубът на президентите " има двама съпредседатели - лондонският бизнесмен на недвижими парцели Брус Ричи и Дейвид Мелър, който има компания за първокласни артикули, в същото време ръководи мрежа от учебни заведения и е непослушен член на управителното тяло на просветителното министерство. Публикацията на вестника, изпратил скрито двама души на проявата, провокира всеобщо отвращение и незабавни диспути в Народното събрание.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР