Снимка УикипедияВъв връзка с Международния ден на възпоменание на жертвите

...
Снимка УикипедияВъв връзка с Международния ден на възпоменание на жертвите
Коментари Харесай

Американска ученичка благодари със стихче на България за спасяването на евреите

Снимка Уикипедия

Във връзка с Международния ден на възпоменание на жертвите на Холокоста Генералното консулство на България в Ню Йорк получи благодарствено писмо от Малки Хамър, ученичка в 6 клас от Бруклин, което трогна и развълнува целия екип, осведоми Министерство на външните работи.

В писмото, написано във тип на стихче, Малки показва признателност към българското държавно управление за това, че България е избавила своите евреи по времето на Холокоста.

„ Научихме, че вие сте дали лъч вяра на евреите във вашата страна, избавили сте ги и сте им помогнали да оцелеят. Ето го и доказателството, че в действителност сте помогнали: Аз съм тук през днешния ден, жива! “, написа американското момиче.

Генералното ни консулство се свърза с Малки, с цел да изрази своята признателност за топлите думи на благодарност към нашата страна. Отправена бе покана към Малки и нейните родители да посетят Генералното консулство в Ню Йорк, която бе призната с наслада.

Представяме ви всекидневен превод на писмото:

" До българското държавно управление

Бих желала да ви кажа „ Много благодаря “ и с голямо предпочитание бих желала да предам и благодарностите на моите прабаби и прадядовци. Моите благодарности са също и от името на еврейската нация, която толкоз дълги години помни с благодарност вашата помощ. Аз съм ученичка в 6 клас и през днешния ден пиша това писмо от класна  си стая, тъй като научихме, че вие сте дали лъч вяра на евреите във вашата страна, избавили сте ги и сте им помогнали да оцелеят. Ето го и доказателството, че в действителност сте помогнали: Аз съм тук през днешния ден, жива!

Искрено Ваша,

Малки Хамър

Послеслов: Надявам се един ден да посетя вашата страна (когато имам задоволително свои средства за билет).

Изразявам моята персонална признателност. "

 
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР