Снимка УикипедияВ Хамбург пред съда ще бъде изправен бивш войник

...
Снимка УикипедияВ Хамбург пред съда ще бъде изправен бивш войник
Коментари Харесай

Германия изправя на съд бивш надзирател от концлагерите, обвинен в убийството на над 5000 затворници

Снимка Уикипедия

В Хамбург пред съда ще бъде изправен някогашен боец на Секретен сътрудник. Мъжът, който е на 92 години, е упрекнат, че е  съпричастен към гибелта на повече от пет хиляди души, съобщи тв " Звезда ".

 

Съдебният развой стартира на 17 октоври, за когато е планувано първото чуване. Следствието разполага с данни, че обвиненият, чието име за в този момент се пази в загадка, по време на Втората международна война е работил като надзорник в концлагер на територията на Полша. Предполага се, че е надзиравал пандизчиите и е взел участие в потушаването на затворнически протести. 

По думите на лекарите мъжът, който към този момент е на напреднала възраст, е кадърен да участва на правосъдните съвещания, само че не повече от два часа дневно. 

Наскоро стартира правосъден развой против 95-годишен някогашен надзорник в концлагера Щутхоф в Полша. Към момента обвиненият не признава виновността си за убийството на няколко стотин пандизчии. 

Превод " Петел "

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР