Снимка УикипедияВ арсенала на САЩ ще има хиперзвуково оръжие в

...
Снимка УикипедияВ арсенала на САЩ ще има хиперзвуково оръжие в
Коментари Харесай

САЩ: В близките години ще имаме в арсенала си хиперзвуково оръжие

Снимка Уикипедия

В арсенала на Съединени американски щати ще има хиперзвуково оръжие в течение на околните няколко години, увери министърът на защитата на страната Марк Еспер в изявление пред телевизионният канал Fox News, предава ТАСС.

На военния министър бе заложен въпрос, до каква степен близко са Съединени американски щати до това, да получат хиперзвуково оръжие. „ Мисля, че, най-вероятно, това е въпрос на няколко години “, отговори той, предава " Фокус ".

П-рано изпълняващият длъжността министър на армията на Съединени американски щати Раян Маккарти съобщи, че Вашингтон изследва опциите за създаването на разнообразни видове ракети, които по-рано са били неразрешени от руско-американския контракт за разпродажба на ракетите със междинен и дребен обхват (ДРСМО).

„ Що се касае до обсега на ракетите в границите на ДРСМО, ние към този момент не сме страна по контракта и, преди всичко, обмисляме по какъв начин можем да се възползваме от това – става въпрос за създаването на ракети за нанасяне на точечни удари и, безспорно, за хиперзвуково оръжие. Монтирането на балистична бойна глава върху хиперзвуков планер към този момент ще е отвън рамките на ДРСМО. Обмисляме всички тези благоприятни условия “, сподели той.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР