Снимка УикипедияСаудитска Арабия обяви, че е депозирала 250 милиона долара

...
Снимка УикипедияСаудитска Арабия обяви, че е депозирала 250 милиона долара
Коментари Харесай

Рияд депозира в суданската банка 250 млн. долара

Снимка Уикипедия

Саудитска Арабия разгласи, че е подала 250 милиона $ в централната банка на Судан като част от пакет за поддръжка на страната след свалянето на дългогодишния водач Омар ал Башир. " Министерството на финансите е подало 937,5 милиона саудитски риала в централната банка на Судан ", се споделя в изказване, представено от БГНЕС.

През април Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства оповестиха три милиарда $ за финансова помощ за Судан. " 500 млн. $ са обезпечени от двете страни за подсилване на финансовото състояние, " сподели министерството на финансите на кралството.

ОАЕ обявиха на 28 април, че подават 250 милиона $ в централната банка на Судан. Страните от Персийския залив, богати на нефт, дадоха обещание да вложат 500 милиона $ в централната банка на Судан и 2,5 милиарда $, с цел да оказват помощ за обезпечаването на храни, медикаменти и петролни артикули, заяви формалният Саудитска организация за печата.

В информацията се споделя, че тези дейности са ориентирани към подсилване на суданската лира.

През последните години Судан е обиден от остра липса на долари, основен фактор за национални митинги, които избухнаха през декември и доведоха до свалянето на Башир от армията предишния месец.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР