Снимка УикипедияРусия е заплаха за целия Европейски съюз, която ще

...
Снимка УикипедияРусия е заплаха за целия Европейски съюз, която ще
Коментари Харесай

Тереза Мей вади секретни данни за отравянето на Скрипал и зове лидерите на ЕС също да гонят руски дипломати, заради злокобната заплаха от Москва

Снимка Уикипедия

Русия е опасност за целия Европейски съюз, която ще остане настояща години наред. Такива предизвестия ще насочи министър-председателят на Англия в границите на срещата на държавните и държавни водачи на страните от Общността, която стартира в четвъртък в Брюксел, отбелязва изданието Politico, представено от Фокус в европейската си редакция.

Според прелиминарен брифинг от държавното управление на Обединеното кралство Мей ще съобщи, че нападението против някогашния офицер от съветското Главно разследващо ръководство (ГРУ) Сегей Скрипла в Солсбъри по-рано този месец е било „ безсистемно и неразумно деяние против Обединеното кралство ", което съставлява „ опит за ликвидиране посредством нелегално химическо оръжие, за което ние знаем, че Русия има “.

След това Мей ще напомни, че и други страни споделят оценката на Англия за отговорността на Русия за офанзивата преди да предизвести, че потреблението на сътрудника „ Новичок “ е „ очевидно нарушаване " на интернационалното право. Премиерът на Англия ще предизвести водачите на Европейски Съюз, че „ неуважението от страна на Русия към интернационалните правила и правила ясно заплашва основата на нашите развити демокрации, отворени общества и свободни стопански системи ".

Тя ще добави: „ Руската опасност не признава границите и по тази причина всички сме изложени на риск ". По данни на Politico Мей въпреки всичко ще покаже удовлетворение от поддръжката, която показват нейните съдружници. „ Ние приветстваме поддръжката, която до момента демонстрираха водачите на Европейски Съюз ".

„ Искаме да работим с нашите съдружници от Европейски Съюз, с цел да подкрепим и защитим основания на правила ред, учреден на интернационалните правила, да накараме Русия да регистрира това очевидно нарушаване на интернационалните закони, да подсигурява, че сходно злокобно закононарушение в никакъв случай няма да се повтори, да защитим нашата обща сигурност пред лицето на дълготрайното предизвикателство, което Русия слага ", са думите, които Мей ще изрече по-късно в четвъртък, твърди Politico.

В Лондон имат желание да убедят езропейските сътрудници също да изгонят съветски дипломати, оповестява от своя страна Bloomberg, като се базира на свои източници. 

Тереза Мей, с цел да убеди страните от Евросъюза също да обвинят Москва в отравянето на Сергей Скрипал и щерка му, щяла да показа с водачите им секретни данни, твърди още Bloomberg.

AФП обаче разяснява, че Тереза Мей може да срещне опозиция от страни, които държат да запазят положителните си връзки с Москва.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР