Снимка УикипедияРатификация на Истанбулската конвенция от всички страни-членки на ЕС,

...
Снимка УикипедияРатификация на Истанбулската конвенция от всички страни-членки на ЕС,
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Всички в ЕС да ратифицират Истанбулската конвенция

Снимка Уикипедия

Ратификация на Истанбулската спогодба от всички страни-членки на Европейски Съюз, нов пакт за миграция и леговище на бежанците, както и още времеви толеранс за британците преди Brexit. За това ще се бори номинираната за президент на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, съобщи самата тя в изявлението си пред евродепутатите. По-късно денем те ще гласоподават номинацията й в пленарната зала в Страсбург, заяви Нова тв.

" Бих предложила един нов пакт за миграция и леговище и рестарт на Дъблинската промяна. Това ще ни разреши да се върнем към едно изцяло функциониращо Шенгенско пространство ", сподели германката. По думите й, светът има потребност от мощна Европа, а с цел да бъде силна тя, трябва и да е единна. Затова би трябвало да " имаме смелостта да постановяваме решения във външната политика посредством квалифицирано болшинство " изрече вижданията си германката, родена в Брюксел. Именно заради този факт тя посочи пред евродепутатите, че първо се усеща европейска, а чак по-късно германка. 

Веднага след речта й Манфред Вебер, водещият претендент на ЕНП, който беше отритнат за началник на Европейска комисия, съобщи, че европейската десница в Екологичен потенциал ще поддържа Лайен.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР