Снимка УикипедияПредседателят на Европейската комисия заяви, че е дълбоко убедена“,

...
Снимка УикипедияПредседателят на Европейската комисия заяви, че е дълбоко убедена“,
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: ЕС трябва да спази обещанието си към Северна Македония и Албания

Снимка Уикипедия

Председателят на Европейската комисия съобщи, че е „ надълбоко уверена “, че блокът би трябвало да продължи с процеса на разширение. Урсула фон дер Лайен избра Хърватия - най-новата страна членка на Европейски Съюз, с цел да насочи обръщение към Балканите: Европейски Съюз би трябвало да съблюдава обещанията си за разширение, написа БГНЕС.

" Помолихме ги да създадат доста. Те извършиха критериите, тъй че в този момент и ние би трябвало да осъществим обещанията си ", съобщи президентът на Европейската комисия, визирайки Северна Македония и Албания. И двете страни получиха зелена светлина за започване на договаряния за присъединение към Европейски Съюз, само че видяха, че това пътешестване е спряно заради отвращение в Европейския съвет, изключително от страна на Франция, която има опасения от въздействието на по-нататъшното разширение върху процеса на взимане на решения в Европейски Съюз.

Фон дер Лайен приказва дружно с Андрей Пленкович, министър-председател на Хърватия, отбелязвайки началото на първия път, в който страната оглавява ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз, откогато се причисли към блока през 2013 година

" Следващите месеци, несъмнено, ще бъдат изключително значими за връзките с Балканите ", сподели тя, имайки поради предложенията по какъв начин да се усъвършенства процесът на разширение, който се чака да предложи Комисията. През ноември Париж показа свои лични оферти за смяна на разпоредбите за присъединение към Европейски Съюз.

На среща на водачите на Европейски Съюз през октомври те взеха решение „ да се върнат към въпроса за разширението преди срещата на върха Европейски Съюз - Западни Балкани в Загреб през май 2020 година “ Очаква се водачите да обсъдят казуса още веднъж през март.

Срещата на върха в Загреб " ще бъде евентуален стадий в този развой ", сподели фон дер Лайен, предупреждавайки, че " към момента би трябвало да свършим доста работа ".

Тя сподели, че Европейски Съюз ще " намерения по какъв начин можем да подобрим процеса на присъединение ", само че добави: " Аз съм надълбоко уверена, че това не трябва да ни пречи да водим договарянията за присъединение със Северна Македония и Албания. "

Фон дер Лайен съобщи, че ще има донорска конференция на 17 февруари за земетресението в Албания през ноември, при което починаха към 50 души.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР