Снимка УикипедияПред опасността да влезе в затвора се е изправил

...
Снимка УикипедияПред опасността да влезе в затвора се е изправил
Коментари Харесай

Борис Джонсън влиза в затвора, ако не договори с ЕС сделка за Брекзит?

Снимка Уикипедия

Пред заплахата да влезе в пандиза се е изправил английският премиер Борис Джонсън, съобщи Би Би Си, представен от вести.бг.

Очаква се през днешния ден шотландски съд да се произнесе по иск, заведен от предприемача Дейл Винс, юрист Джо Моъм и депутатката от Шотландската национална партия в Камарата на общините (долната камара на Народното събрание в Лондон) Джоана Кери.

Тримата са се обърнали към арбитър Пол Кълън да се произнесе дали министър-председателят на Обединеното кралство може да бъде измамен под отговорност, ако Лондон и Брюксел не реализиран съглашение за английското излизане от Европейския съюз (Брекзит). Последният период двете страни да решат какви да са връзките сред Острова и 27-те след Брекзит е 19 октомври. При липса на договорка се чака след 31 октомври между Англия и ЕС да се вкара граничен надзор.

Магистратът би трябвало да реши дали актуалният стопанин  на " Даунинг стрийт " 10 може да бъде наказан, санкциониран и лишен за независимост, в случай че се стигне до завършек на свободното придвижване на хора, артикули и капитали от двете страни на Ламанша. Същият съд по-рано бе постановил, че решението на Джонсън да удължи парламентарната почивка до 14 октомври е било нелегално. Заради постановлението министър председателят в Лондон е бил заставен да направи крачка обратно и двете камари са възобновили работата си по предварителния график (на 25 септември).

Независимо какво реши съдията неговото разпореждане няма наложителен темперамент. Правораздавателната система на Обединеното кралство няма стройна подчиненост и се основава повече върху прецедента, в сравнение с върху писаните закони. Заради това решение на магистрат в една от огромните самостоятелни елементи на Англия (Англия, Уелс, Шотландия и Северна Ирландия) може да бъде блокирано в друга.

Например, даже да се стигне до дело в Шотландия против Джонсън, той може да се позове на нормативен акт в Англия, който да разгласи процеса за противозаконен по британските закони.

Междувременно Моъм е написал в обществени мрежи, че е разкрил документ на държавното управление. Според юриста Джонсън е декларирал, че в случай че до 19 октомври няма съглашение с Европейски Съюз, министър председателят е щял да изиска удължение на периода за Брекзит. По-рано министър-председателят е споделил: По-скоро ще умра в някоя канавка, в сравнение с да желая още една пролонгация за излизане ни от Европейски Съюз.

Първоначално Брекзит трябваше да се реализира на 29 март 2019 година, по-късно датата е била избрана за 31 октомври.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР