Снимка: УикипедияПо информация на Изпълнителната агенция Проучване поддържане на река

...
Снимка: УикипедияПо информация на Изпълнителната агенция Проучване поддържане на река
Коментари Харесай

Обявена е първа степен на готовност заради високи води на река Дунав при Видин

Снимка: Уикипедия

По информация на Изпълнителната организация „ Проучване поддържане на река Дунав към 7.45 часа равнището на река Дунав при рейката на Видин е 754 см, заради което се постанова оповестяване на първа степен на подготвеност при високи води. Това оповестиха от Община Видин, представени от Novini.bg.

``
реклама

Предвид получената информация и по отношение на предоставените от Закона за отбрана при бедствия функционалности кметът на общината свика Общинския щаб за осъществяване на проекта за отбрана при бедствия за предприемане на превантивни ограничения за понижаване на риска от наводняване на територията на общината.

Те включват непрекъснато наблюдаване на равнището на реката и хидротехническите уреди. Превантивните ограничения са свързани с активността на Общинския щаб за осъществяване на проекта за отбрана при бедствия и се подхващат за ограничение на рисковете, без да са налице предпоставки за пораждане на обстановки, застрашаващи популацията и инфраструктурата към сегашния миг. По данни на Напоителни системи положението на защитните насипи във Видин е положително, всички защитни уреди по поречието на реката са в редовност.

Има подготвеност за евакуация при нужда, разказани са републиканските и общински пътни сектори, които може да бъдат залети и маршрутите, по които се пренасочва придвижването.

Центърът за незабавна здравна помощ е в подготвеност за деяние при спешни обстановки Общинският щаб за осъществяване на проекта за отбрана при бедствия ще наблюдава ситуацията и е в нараснала подготвеност за реакция при пораждане на изключителни обстановки.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР