Снимка УикипедияНовият икономически еврокомисар Джентилони – бивш премиер на Италия

...
Снимка УикипедияНовият икономически еврокомисар Джентилони – бивш премиер на Италия
Коментари Харесай

Искам равни данъци в целия ЕС, обяви новият икономически еврокомисар Джентилони и посочи с пръст България

Снимка Уикипедия

Новият стопански еврокомисар Джентилони – някогашен министър председател на Италия от соцпартията, разгласи, че не е обикновено в Европейския съюз да има единна валута и една централна банка, а в това време във всяка страна да има друга данъчна ставка. Той го направи в най-стойностното предаване по държавната телевизия РАИ 1 Порта - а – врата на Бруно Веспа. Попитан от водещия дали има поради премахването на офшорни зони като Люксембург, Малта, Кипър, Джентилони като че ли не обърна внимание на изброените страни, а уточни България и Унгария с пръст, като съгласно него „ не може да има налози 7 – 8% “. Истината е, че у нас както корпоративният, по този начин и налог общ приход са с плоската ставка от 10%. Наистина пъти по-ниска от италианската да вземем за пример, написа 19min.bg .

Джентилони даде обещание в неговия петгодишен мандат, който стартира всеки миг, откакто бе утвърдено и следващото румънско предложение за еврокомисар, изравняването на налозите в целия Европейски съюз да не бъде единствено благопожелание, а да стартира да се осъществя.

Той се спря и на другите най - значими съгласно него тематики от икономическия дневен ред на Съюза.
„ Притеснително е забавянето на растежа на Европейския съюз – ние в Италия на процедура нямаме (б.р.0,4%), а Германия е още по-зле от нас в това отношение “, уточни той. И продължи: „ Ако има нещо градивно в това е, че към този момент не приказваме за Германска Европа, а за европейска Германия “.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР