Снимка УикипедияНай-големият град в Австралия - Сидни се сблъсква с

...
Снимка УикипедияНай-големият град в Австралия - Сидни се сблъсква с
Коментари Харесай

Лекари искат спешни мерки срещу замърсения от пожарите въздух в Сидни

Снимка Уикипедия

Най-големият град в Австралия - Сидни се сблъсква с нуждата от незабавни ограничения в опазването на здравето поради токсичния пушек от пожари, който го обгръща от седмици, предизвестиха лекарски организации, представени от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Стотици горски пожари, свързани с климатичните промени, опустошават страната от септември. Над 20 лекарски организации, измежду които Кралският Австралоазиатски лицей на лекарите, разгласиха взаимно официално съобщение, което приканва държавното управление да вземе ограничения против това токсично атмосферно замърсяване.

" Замърсяването на въздуха в Нов Южен Уелс изисква да се вземат незабавни ограничения в публичното опазване на здравето - се споделя в официалното съобщение. - Димът от пожарите докара до замърсяване на въздуха, което надвишава 11 пъти равнището, преценено като рисково, в някои региони на Сидни и Нов Южен Уелс. Димът е изключително рисков поради високото наличие на фини частици с размер 2,5 микрометра. "

Здравните служби в щата записаха 48-процентно нарастване на броя на хората, постъпили в незабавните отделения поради респираторни проблеми, за 7-дневен интервал, завършил на 11 декември, в съпоставяне със междинните стойности за 5-годишен интервал.

На 10 декември, когато качеството на въздуха доста се утежни в Сидни, нарастването бе 80-процентно. На идващия ден съвсем 20 000 души участваха в протестна проява в града, настоявайки държавното управление да вземе ограничения против климатичните промени.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР