Снимка УикипедияМинистърът на финансите на Сърбия Синиша Мали е преписал

...
Снимка УикипедияМинистърът на финансите на Сърбия Синиша Мали е преписал
Коментари Харесай

Отнеха дипломата на министър на Сърбия

Снимка Уикипедия

Министърът на финансите на Сърбия Синиша Мали е преписал елементи от докторската си теза, оповестиха от Белградския университет, откакто неговата работа бе оспорена от учени, които се включиха към опозицията в отдавнашните й претенции за неговата оставка, съобщи Агенция " Фокус ", базирайки се на Reuters.

В известие, най-големият и влиятелен университет в страната декларира, че Мали, приближен съдружник на президента Александър Вучич, " е преписал текстове или цели параграфи от работите на други създатели, без да загатва техните имена, като по този метод е нарушил етични кодекс на университета ".

Ректорът, Иванка Попович, споделя, че етичният съвет единомислещо е решил да отнеме дипломата, получена от Мали през 2013 година за неговата теза по реструктуриране и приватизация.

" Бордът за професионална нравственос ще изпрати окончателното си решение за нулиране на дипломата (на Мали) до Сената на Университета ", съобщи тя.

Мали, който неведнъж е отричал обвинявания за дипломата си, съобщи, че ще продължи да работи. " Аз съм по-фокусиран върху бюджета на Сърбия, което е работата, за която ми заплащат сръбските жители ", цитира думите му държавната организация Танюг.

Скандалът към тезата на Мали провокира апели за оставката му от раздробената съпротива на Сърбия и студенти, които от съвсем година провеждат ежеседмични митинги против ръководството на Вучич, който считат за подкупен и властнически.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->
НАПИШИ КОМЕНТАР