Снимка УикипедияИмето на Валери Божинов явно вече е нарицателно за

...
Снимка УикипедияИмето на Валери Божинов явно вече е нарицателно за
Коментари Харесай

Нарицателно за погубен талант! Звезда на Челси получи прякор испанския Божинов

Снимка Уикипедия

Името на Валери Божинов очевидно към този момент е нарицателно за убит гений. Българският нападател бе едно от най-обещаващите имена в Европа при започване на кариерата си, само че откакто мина през няколко доста положителни тима, кариерата му потегли стремително надолу. На 21 години Божинов направи трансфер от Ювентус в Манчестър Сити, само че по-късно всичко потегли в противоположна посока за него, написа Блиц.

Явно в международен мащаб почитателите помнят какъв гений е бил някогашния български национал, тъй като съпоставиха с него нападателя на Челси Алваро Мората. Офанзивният футболист към този момент получи прозвището " испанския Божинов ". Фенове и даже медии започнаха да употребяват този прякор на Мората, поради спада в представянето и кариерата му.

Мората бе един от най-големите гении на Реал (Мадрид), само че по този начин и не съумя да се наложи като водещ нападател при европейския клубен първенец. Последва сполучлив сезон в Ювентус и завръщане в Реал. В Мадрид обаче Мората още веднъж бе неуверен и бе продаден на Челси. 25-годишният нападател стартира мощно, само че последователно се загуби и към този момент не е главен състезател на " сините " от Лондон.

Все отново пред Мората има още доста време, в което да потвърди, че не върви по стъпките на Божинов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР