Снимка УикипедияГубернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо подписа нов закон,

...
Снимка УикипедияГубернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо подписа нов закон,
Коментари Харесай

Училищата в Ню Йорк с минута мълчание за 11 септември

Снимка Уикипедия

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо подписа нов закон, по силата на който в държавните учебни заведения в целия щат ще има минута безмълвие всяка година, с цел да се означи годишнината от терористичните офанзиви на 11 септември, съобщи БГНЕС.

Законът има за цел да " насърчи разговора и образованието в класната стая " и да подсигурява, че бъдещите генерации схващат терористичната офанзива през 2001 година, лишила живота на над 3000 души и мястото на тази покруса в историята, се споделя в изказване на кабинета на губернатора.

" 9 септември беше един от най-мрачните интервали в историята на този щат и на тази нация. Дължим го на тези, които сме изгубили и на безбройните герои, които хукнаха към заплахата в този ден и дните, които последваха, с цел да създадем всичко допустимо, с цел да запазим паметта им жива “,каза Куомо.

" Като установим този ден на възпоменание и къс миг на безмълвие в обществените учебни заведения, ще помогнем да подсигуряваме, че в никакъв случай няма да забравим - освен болката от този миг, само че и смелостта, жертвата и любовта, което дефинира нашия отговор ", прибавя тай.

Инициаторите на закона се стремят случилото се да не бъде забравено от бъдните генерации.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
-->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР