Снимка УикипедияГръцко-френският режисьор Коста-Гаврас, който е на 85 години, бе

...
Снимка УикипедияГръцко-френският режисьор Коста-Гаврас, който е на 85 години, бе
Коментари Харесай

Режисьорът Коста-Гаврас лично опроверга фалшива новина за смъртта си

Снимка Уикипедия

Гръцко-френският режисьор Коста-Гаврас, който е на 85 години, бе заставен през днешния ден да опровергае информацията за личната си гибел, оповестена от редица гръцки медии и от някои международни организации, съобщи Българска телеграфна агенция.

Коста-Гаврас се обади по телефона в гръцката социална телевизия ЕРТ, с цел да каже персонално, че новината за гибелта му е " смешка, която е демонстрация на неприятен усет ".

Медиите и организациите се бяха позовали на вест, изтекла в акаунт, представян като този в Туитър на новата гръцка министърка на културата Мирсини Зорба. Гръцкото министерство на културата обаче след персоналното опровергаване на Гаврас, разясни, че госпожа Зорба към момента не е пускала никакви туитове в персоналния си или в формалния си акаунт в Туитър. Самата министърка съобщи пред гръцката организация АНА: " Това не е моят акаунт, не съм разгласила тази вест ". Тя сподели, че е подала сигнал в полицията.

Междувременно в същия акаунт в Туитър се появи ново известие, което гласеше: " Този акаунт е подправен, основан е от италианския публицист Томасо Дебенедети ". После акаунтът изчезна от обществената мрежа.

Въпросният публицист, в случай че се окаже, че той фактически стои зад цялата тази история, е рецидивист. В 140 признака в Туитър в предишното той към този момент " умъртви " писателката Джоан Роулинг, някогашния руски водач Михаил Горбачов, кубинския водач Фидел Кастро и папата. Журналистът представяше подправените си туитове като средство за изваждане на яве на " слабите места " на медиите и " уязвимостта на обществените мрежи ".

" Винаги се понечвам с хора, които са на първи проект и които разполагат по всевъзможен начин, с цел да опровергаят новината доста бързо. Никога няма да публикация гибелта на публицист, който е от вторичен проект или тази на съседа си ", сподели въпросният публицист през 2013 година в изявление за Франс прес.

Коста-Гаврас, чието цялостно име е Контантинос Гаврас, в този момент приготвя нов план - кино акомодация по книга на някогашния гръцки финансов министър Янис Варуфакис.

" Ситуацията с новините е странна. Навсякъде по света има сходни смешки, които неотложно стават истина за някои хора ", сподели през днешния ден той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР