Снимка УикипедияБотсвана, страната с най-голямата в света популация на слонове,

...
Снимка УикипедияБотсвана, страната с най-голямата в света популация на слонове,
Коментари Харесай

Африканската страна с най-много слонове в света разреши лова им

Снимка Уикипедия

Ботсвана, страната с най-голямата в света популация на слонове, отстрани възбраната, с която през 2014 година ловът им стана противозаконен, съобщи Би Би Си, представена от Дневник.
Официалната причина за решението е възходящо напрежение поради слоновете, които от време на време унищожават реколтите. Критици на възбраната отпреди пет години споделяха, че тя основава проблеми на дневни фермери и на всички, получавали преди този момент икономическа облага от лова.

``
реклама

В Ботсвана има към 130 хиляди слона при общо 415 хиляди в цяла Африка. Очаква се решението да разгневи природозащитници, които считат, че претекстовете са по-скоро политически.

Според Би Би Си от този ход ще пострада и интернационалната известност на страната, а с нея - и приходите от туризъм, вторият най-съществен източник на средства след минната промишленост.

Оценката не Министерството на околната среда обаче е, че " броят и високите равнища на спор сред хора и слонове и въздействието върху поминъка " се усилват. Щетите освен върху реколти, а и върху стадата на локални животновъди към този момент са обилни и е нужно възобновяване на опцията за лов " по верен и етичен метод ".

Проучвания сочат, че миграцията на слоновете включва все по-големи сектори от територията на страната и това частично се изяснява с климатичните промени. Повечето слонове са в северната част на страната и се придвижват сред границите на Ботствана, Намибия, Замбия и Зимбабве.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР