снимка: УикипедияБългария и Румъния борят заедно комарите край Дунав, съобщи

...
снимка: УикипедияБългария и Румъния борят заедно комарите край Дунав, съобщи
Коментари Харесай

България и Румъния борят заедно комарите край Дунав

снимка: Уикипедия

България и Румъния борят дружно комарите край Дунав, заяви БНР. Областният шеф на Русе Галин Григоров е изискал от префекта на окръг Гюргево Анета Матей информация за графика за осъществяване на наземни и авиотретирания против комари на територии с изход на реката, които се намират против общините в Русенско.

Целта е да се реализира оптимално синхронизиране на дейностите в еврорегиона Русе - Гюргево при пръсканията против разнообразни типове вредители, което ще докара и до по-висока успеваемост в битката с комарите.

Договорено е при налагане на смяна в графика от българска или румънска страна двете институции да се уведомяват взаимно най-малко 3 дни авансово.

Григоров беседва и с управлението на компанията, която по контракт с Министерството на здравеопазването прави обработката в региона.

В региона на окръг Гюргево пръскания се плануват за интервал от 2-3 дни през месеците май, юни, юли и август.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР