Снимка TwitterФотографката Лиз Карлсън засне от хеликоптер почервенелите ледници в

...
Снимка TwitterФотографката Лиз Карлсън засне от хеликоптер почервенелите ледници в
Коментари Харесай

Ледниците в Нова Зеландия почервеняха

Снимка Twitter

Фотографката Лиз Карлсън снима от хеликоптер почервенелите ледници в националния парк " Маунт Аспайъринг " на новозеландския Южен остров, заяви Сайънс алърт, представен от Дарик.

" Ледниците ни нямат потребност от повече борби и в действителност са застрашени. Въздействието на климатичните промени се трансформира в стряскаща реалност, която не можем да подценяваме " - написа тя в блога си.

Засега не се знае на какво се дължи аленият цвят. Според метеоролога Крис Брандолино това може да са сажди или въглероден материал от изгорели дърва. Възможно е също аленият прахуляк да е пристигнал от Австралия. Подобно събитие е следено и преди. Горният пласт на почвата в Австралия е богата на стоманени окиси и това я прави червеникава.

Освен пагубните пожари на източния австралийски бряг, на континента се развихриха и прашни стихии. Миналия месец в Милдура, щата Виктория, небето почервеня от такава стихия, а температурата доближи 40 градуса Целзий.

Независимо дали аленото покритие на девствените новозеландски планини е от прахуляк, сажди или нещо напълно друго, Брандолино изясни, че е належащо няколко фактора да се съчетаят, с цел да може то да прекоси Тасманийско море.

" Трябва във въздуха като начало да има прахуляк или пушек, по-късно вятърът да е в вярна посока, сподели Брандолино. Фактът, че в Австралия имаше доста пожари... мисля, че това безспорно има роля ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум-->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР