Снимка ТуитърВъоръжени атаки срещу две джамии в Нова Зеландия. Медиите

...
Снимка ТуитърВъоръжени атаки срещу две джамии в Нова Зеландия. Медиите
Коментари Харесай

Въоръжени атаки срещу две джамии в Нова Зеландия, има жертви

Снимка Туитър

Въоръжени офанзиви против две джамии в Нова Зеландия. Медиите в Нова Зеландия оповестяват за доста жертви, като броят им се движи от 9 до 27. Все още не е ясно кой стои зад офанзивите и дали те са завършили. По австралийски малките екрани демонстрираха по какъв начин служители на реда от специфичните елементи арестуват мъж на улицата. Предполага се, че това е причинителят. От полицията споделиха, че са арестувани общо четирима души, само че не е ясно дали всички са взели участие в офанзивите, оповестиха Нова тв и Българска телеграфна агенция.

``
реклама

Нападенията са станали в град Крайстчърч в петък, който е ден за молитва за мюсюлманите.

Медии пишат, че арестуваният е крайнодесен радикалист от Австралия. Той излъчвал онлайн във Фейсбук какво прави. Според медии той бил написал манифест против имигрантите и исляма. Това към този момент не е доказано от управляващите.

Появиха се и видеозаписи, за които се твърди, че са направени от нападателя, само че достоверността им не е доказана.

" Полицията работи в отговор на доста сериозен и драматичен случай, включващ деен стрелец в централната част на Крайстчърч ", уточни представител на силите на реда, представен от Българска телеграфна агенция. 

" Това е разрастваща се обстановка и работим да потвърдим обстоятелствата. Можем обаче да потвърдим, че има голям брой жертви ", сподели представителят на полицията. 

Загиналите в стрелбата са минимум 27, показва уеб сайтът " Отаго дейли таймс ", представен от ТАСС. 
В лечебните заведения на града са закарани най-малко 30 души, добавя изданието. 

Свидетели показват, че мъж в камуфлажно облекло, носещ автоматизирана пушка, разкрил безразборна пукотевица в джамията " Ал Нур ". 

Премиерът Джасинда Ардърн назова случилото се през днешния ден " един от най-мрачните дни в историята на Нова Зеландия ", добавя АП. " Това е необикновен и невиждан акт на принуждение ", уточни тя. 

По думите й доста от хората в джамията евентуално са мигранти. 

" Нова Зеландия е техният дом. Те би трябвало да са в сигурност тук. В Нова Зеландия няма място за рисково принуждение ", акцентира Ардърн. 

Отбор по крикет от Бангладеш пристигал за молитва, когато стрелбата почнала, само че всичките му членове са в сигурност, сподели треньор. 

Полицията прикани жителите да заобикалят джамиите в страната. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР