Снимка ТуитърСлед като опустоши Лазурния бряг през 2013 г., унищожи

...
Снимка ТуитърСлед като опустоши Лазурния бряг през 2013 г., унищожи
Коментари Харесай

Симулацията за защита от астероид завърши с разрушаване на Ню Йорк

Снимка Туитър

След като опустоши Лазурния бряг през 2013 година, унищожи Дака през 2015 година и избави Токио през 2017 година, интернационално обучение със симулация на удар от метеорит завърши в Съединени американски щати с прелом - Ню Йорк беше " опустошен ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Въпреки осем години подготовка, хората се пробваха да отклонят метеорита, само че не съумяха.
Симулацията към този момент се трансформира в постоянен конгрес на интернационалната общественост за " планетна отбрана ". Тазгодишното издание стартира с конференция покрай Вашингтон в понеделник, когато беше обявено, че е регистриран метеорит с диаметър от 100 м до 300 м и съгласно първичните калкулации има възможност от 1 % той да се блъсне в Земята на 29 април 2027 г. 

Участващите в симулацията към 200 астрономи, инженери и експерти по спешни обстановки получаваха нова информация всеки ден, даваха оферти и чакаха решенията за деяние, замисляни от авиокосмически инженер на НАСА. С времето вероятността метеоритът да удари Замята нарастна на 10 %, а най-после и на 100 %.

В симулацията НАСА взима решение да изпрати сонда през 2021 година, която да изследва от близко опасността. През декември същата година астрономите афишират, че метеоритът се насочва право към Денвър, Колорадо, и регионът ще бъде унищожен.

Големите галактически сили (САЩ, Европа, Русия, Китай, Япония) взимат решение да построят шест апарата за нанасяне на удар на метеорита, с цел да трансформират траекторията му. Построяването им лишава време, по-късно са координирани орбитите и офанзивата е планувана за август 2024 г. 
Три апарата съумяват да се блъснат в метеорита. 60-метров пай от него обаче се насочва към Земята. Съединени американски щати плануват да изпратят още една задача с нуклеарен товар, с цел да бъде отклонено галактическото тяло. При предходната симулация по този начин е избавено Токио. Политически различия обаче стопират плана. 

Шест месеца преди бедствието оказва се къде ще бъде то - в региона на Ню Йорк. Два месеца преди него астрономите схващат, че градът ще бъде опустошен, тъй като отломката ще навлезе в атмосферата с 69 000 км/ч и ще експлодира на петнайсетина километра над Сентръл парк. Освободената сила ще бъде 1000 пъти колкото от атомната бомба над Хирошима. Тя ще унищожи всичко в радиус 15 км. 

Проблемите са безчет - по какъв начин да бъдат евакуирани 10 милиона души, кой да заплати за това, кой да ги одобри, по какъв начин да бъдат предпазени нуклеарните и химични съоръжения или творбите на изкуството. Как ще се държат хората, да вземем за пример ще заплащат ли ипотеките си, в случай че знаят, че къщите им скоро ще бъдат разрушени? Според интернационалното право американската страна, която е избавила Денвър, само че разрушила Ню Йорк, ще дължи компенсации, даже и виновност да няма. 

Симулацията и учението са рискови, тъй като сходни събития са малко евентуални. Участвали в тях експерти обаче споделиха, че желаят всички проблеми да бъдат изложени и разисквани.
Астрономите използваха случая, с цел да защитят плана за телескопа " Нео кам ", който ще разреши да бъдат откривани по-добре метеорити и да се реагира по-бързо при положение на опасност. 
Следващата симулация ще е през 2021 година във Виена.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР