Снимка ТуитърНай-добрият ни тенисист Григор Димитров среща американския квалификант Макензи

...
Снимка ТуитърНай-добрият ни тенисист Григор Димитров среща американския квалификант Макензи
Коментари Харесай

Квалификантът шокира Гришо, взе сет с 6:0!

Снимка Туитър

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров среща американския квалификант Макензи Макдоналд в мач от втори кръг на Аустрелиън Оупън. Двубоят е на най-големия корт в Мелбърн - " Род Лейвър Арена ". Победителят от срещата ще се изправи против Маркос Багдатис (Кипър) или Андрей Рубльов (Русия), написа Блиц.

Гледайте онлайн - ТУК, ТУК и ТУК!

Григор Димитров - Макензи Макдоналд  4:6, 6:2, 6:4, 0:6

Първи сет
Григор стартира добре мача и завоюва елементарно подаването си на 15. Макдоналд обаче сподели, че ще се бори с всички сили и съумя да стигне до цялостен поврат. Първо завоюва гейма си, а по-късно записа впечатляващ пробив на 0 - 1:2.

Американецът съумя да завоюва и идващото си подаване, макар че се стигна на два пъти до тъждество. Григор отвърна с гейм на 0 - 2:3.
Макдоналд продължи с отличен сервис и не даде шансове на Димитров - 2:4.

Григор търсеше ритъма си и изпитваше компликации с разнообразната игра на противника си, който непрестанно търси изненадата. Димитров съумя да затвори гейма с ас - 3:4. Българинът дръпна при подаването на младия американец, който направи две непредизвикани неточности и се стигна до две точки за пробив. Макдоналд обаче съумя с добра игра на мрежата да стигне до тъждество. Топка в мрежата на Гришо и гейм за противника му - 3:5.

Българският тенисист отвърна с отличен сервис и завоюва подаването си. Младият му противник обаче продължи да играе чудесно и съумя. Григор прати решителната топка в навън и Макдоналд взе първи сет с  6:4 .

Втори сет
Григор още веднъж стартира с отличен серви гейм, а американецът отвърна със същото - 1:1. Българинът стартира да се наглася към играта на съперника си, като най-малко на собствен сервис този път нямаше проблеми. Воле уинър на мрежата и равеснтвото още веднъж е налице - 2:2.

Гришо продължи да сервира добре, а воле в навън на Макдоналд му оказа помощ да завоюва третото си подаване в сета- - 3:2. Димитров дръпна с 40-0 при сервиса на противника си и съумя да стигне до пробив при втората опция - 4:2.

Последва бърз гейм за българина и 5:2 в негова изгода. Макдоналд сбърка при опит да играе бекхенд по късия диагонал, което подпечата спада на равнището му. Американецът изостана 0-40, като на първия и втория сетбол Димитров не се възползва. От трети опит обаче международният №3 приключи  сета с 6:2 и изравни резултата .

Трети сет
Григор усъвършенства доста началния си удар и поведе в този сет. Последва тъждество при подаването на Макдоналд, само че Димитров стана по-солиден и в темповите разигравания от главната линия. Нов гейм за българина и 2:1 в негова изгода.

Макензи осъществя геймбол с доста красиво деми-воле, което се трансформира в къса, която Димитров не съумя да отиграе. На всичко от горната страна американецът съумя да пристисне оптимално с форхенд уинър по диагонала и стигна до два следващи брейкбола. Григор удържа на първия и понижи на 30-40, а след това с съвършен сервис си отвори корта и с форхенд уинър по правата стигна до дюс. Световният №3 се провали при опит да търси късия диагонал от форхенд и позволи пробив - 2:3.

Макдоналд продължи да играе на върха на опциите си и поведе 40-0. Григор обаче тушира страстите му и докара точките до дюс. Американецът направи двойна неточности, а Григор с акуратен минаващ удар върна пробива - 3:3.

Гришо съумя да избави три брейкбола и се измъкна от доста тежка обстановка - 4:3 в негова изгода. Съперникът му обаче сподели безсърдечен сервис - гейм на 0 и 4:4. Григор отвърна със същото - 5:4. Макдоналд не устоя на напрежението и при своя сервис направи две непредизвикани неточности. Григор стигна до два брейкбола, които да му завоюват сета. Първият бе несполучлив за хасковлията, само че отлиен форхенд постави завършек на сета -  6:4 !

Четвърти сет
Тази част стартира ужасяващо за българския тенисист. Макдоналд проби още първото му подаване, след което затвърди пробива - 0:2. Последва нов слаб сервисгейм за Гришо и нов пробив - 0:3.

Българинът не наподобява на себе си, а надъханият американски младок прави каквото си желае и дръпна с 4:0. Григор наподобява като че ли се помири със загубата на този сет и позволи трети следващ пробив след две непредизвикани неточности - 0:5. Макдоналд печели бързо подаването си, с което и сета - 0:6 единствено за 22 минути.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР