Снимка Туитър/atptourГригор Димитров продължи да мачка на турнира в Акапулко.

...
Снимка Туитър/atptourГригор Димитров продължи да мачка на турнира в Акапулко.
Коментари Харесай

Григор взе нова убедителна победа и е на 1/4-финал в Акапулко

Снимка Туитър/atptour

Григор Димитров продължи да мачка на шампионата в Акапулко. Най-добрият български тенисист се наложи с 6:4, 6:2 над Миомир Кецманович в мач от втория кръг. Както е известно, Григор започва присъединяване си в конкуренцията от сериите АТР 500 с триумф над Адриан Манарино, а през днешния ден не срещна особени проблеми и с 46-ия в международната класация Кецманович. 

Димитров в никакъв случай не се беше изправял против 21-годишния сърбин, който в първия кръг отстрани в два сета ветерана Фелисиано Лопес. Кецманович се опита да се държи равностойно, само че във значимите точки опитът на Григор си сподели думата и той справедливо продължава напред, написа Спортал.бг.

В идващия кръг Димитров, който е първенец в шампионата от 2014 година, ще има за противник Лоренцо Музети. Младият италианец победи Франсис Тиафо с 2:6, 6:3, 7:6(1). 

Началото не беше по никакъв начин положително за хасковлията. Той сервира в първия гейм и поведе с 40:15, само че Кецманович пласира два следващи положителни ретура. След като се мина през четири равенства, сърбинът дочака неточност на Димитров от форхенд и стигна до пробив.

Отговорът на нашия тенисист беше отговарящ - дълбоки удари от дъното на корта и бързо равнене на резултата. Григор поведе с 2:1 след няколко впечатляващи осъществявания, които не дадоха късмет на противника му. Не закъсня и вторият следващ пробив в интерес на Димитров, който се приспособи към сервиса на Кецманович и още с ретура поемаше самодейността в разиграванията.

Началният удар на българина също проработи и той с лекост завоюва четвърти следващ гейм. Кецманович спря серията на Григор и понижи на 2:4, само че по-късно не взе нито една точка, посрещайки сервиса на Димитров. Двамата си размениха по още един гейм, преди първата ни ракета да покаже съмнение в най-неподходящия миг. Той пропиля три следващи и общо четири сетбола, а Кецманович го притисна на бекхенда и върна интригата.

Сърбинът се ентусиазира, само че Димитров си върна концентрацията, вкара няколко положителни ретура и след 46 минути взе сета. Хасковлията не направи нито един ас в първата част, само че и не позволи двойна неточност. 

Вторият сет стартира с гейм на нула в интерес на Григор. При 1:1 той позволи две следващи двойни неточности, само че Кецманович не се възползва. Сърбинът последователно стартира да става нерешителен от дъното на корта и Димитров стигна до пробив, който затвърди за 4:1.

Българинът се сложи в сложна обстановка в седмия гейм, когато изкара в навън два форхенда и изостана с 15:40. Той обаче не позволи пробив, за което му оказа помощ и мрежата при едно от раиграванията. Разочарованието от пропуснатия късмет изигра неприятна смешка на Кецманович и той се срина в идващия гейм, оказал се и финален. 

Любопитното е, че нито един от двамата не направи ас. Григор приключи с 54% вкаран първи сервис, три избавени точки за пробив и 5 осъществени пробива от 6 благоприятни условия.

От конкуренцията към този момент отпадна един от любимците - Милош Раонич. Канадецът загуби с 4:6, 2:6 от Доминик Кьопфер. Мачът се игра на Grandstand непосредстсвено преди началото на дуела сред Димитров и Кецманович.

Dimitrov v. Musetti
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР