снимка: sxc.huИзмама ужили хиляди българи с оферта за евтини самолетни

...
снимка: sxc.huИзмама ужили хиляди българи с оферта за евтини самолетни
Коментари Харесай

Българи се юрнаха на оферта за евтини самолетни билети, но вместо да стягат куфарите, ги сполетя голяма беда

снимка: sxc.hu

Измама ужили хиляди българи с оферта за евтини самолетни билети. Желаещите да получат евтини самолетни билети трябваше да преведат 1 евро по сметка и да споделят офертата в обществената мрежа Facebook, написа " Труд ". Вместо да стягат куфарите за определената дестинация обаче, мераклиите за пътешестване ще би трябвало да пият по една студена вода. Сайтът, предлагащ великодушната оферта се оказа капан за наивници.

Освен че към този момент не съществува уеб сайтът, далите информация за банковата си сметка към този момент са получили мейл, в който се споделя, че в случай че до седмица не откажат заплащане от сметката им ще бъдат изтеглени нови 50 евро. Така в случай че не блокирате сметката си, от нея евентуално ще бъдат източени и други средства. Сайтът, който оферираше евтините самолетни билети бе изработен съвсем като същинския на превозвача, изясняват препатили.

Адресът имитираше този на Wizz Air. От компанията обявиха, че нямат нищо общо с измамата. „ Wizz Air бе осведомена за съществуването на уеб страница и Фейсбук страница със подозрителен домейн и брандинг, сходен на този на Wizz Air, които заблуждават клиентите да имат вяра, че посещават формалния уебсайт и страница на Wizz Air. ”, се споделя в формалното известие на компанията.

От превозвача припомниха на своите клиенти, че формалният уеб страница на самолетната компания е wizzair.com и всяка информация за промоциите и състезанията на Wizz Air се разгласява на този уебсайт или на формалните канали на самолетната компания в обществените мрежи и се афишира в бюлетина на WIZZ. Wizz Air посъветва потребителите да не посещават и да не кликат върху линкове към други страници, разнообразни от формалните информационни платформи на самолетната компания. И обявиха, че ще подхващат правосъдни дейности. Дали това обаче е допустимо поради, че уеб сайтът е неактивен, а хората, които стоят зад него незнайни, не е ясно.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР