Снимка: Светлана Тихановска, фейсбукБившият кандидат за президент на Беларус Светлана

...
Снимка: Светлана Тихановска, фейсбукБившият кандидат за президент на Беларус Светлана
Коментари Харесай

Тихановска: Новите избори в Беларус да са под контрола на ОССЕ

Снимка: Светлана Тихановска, фейсбук

Бившият претендент за президент на Беларус Светлана Тихановска счита за належащо в родината й да бъдат създадени нови избори под контрола на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ). Тя съобщи това във видеобръщение, поместено през днешния ден на уеб страницата на американския вестник " Ню Йорк таймс ", съобщи ТАСС.

" Нуждаем се от нови, почтени избори. Те могат да бъдат извършени от ОССЕ ", означи Тихановска. Бившият претендент на президентските избори акцентира, че митингите в Беларус не са от геополитически темперамент, предава Българска телеграфна агенция. 

" Това не е нито проруска, нито проевропейска гражданска война ", уточни Тихановска. " Това е демократична гражданска война ".

В Беларус, където на 9 август се състояха избори за президент, повече от месец има протестни акции. По данни на беларуската ЦИК настоящият държавен глава Александър Лукашенко е победил с 80,10 % от гласовете. На второ място с 10,12 на 100 е Светлана Тихановска, която не призна резултатите от изборите и съобщи, че те са фалшифицирани, напомня ТАСС. Тя напусна Беларус и инициира основаването на Координационен съвет на опозицията, който приканва митингите да продължат, до момента в който държавното управление не се съгласи да бъдат създадени нови избори.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР