Снимка: struma.bgМалкото ревностни миряни, дошли в студа за неделната литургия

...
Снимка: struma.bgМалкото ревностни миряни, дошли в студа за неделната литургия
Коментари Харесай

Гинка, която продава свещи, каза истината за Истанбулската конвенция, която всички си мислим, но премълчаваме

Снимка: struma.bg

Малкото ревностни миряни, пристигнали в студа за неделната литургия в черквата „ Възнесение Господне “ в дупнишкото село Бистрица бистриха тематиката за Истанбулската спогодба и търсеха отговор на въпроса що е това „ джендър ”. От няколко месеца в храма няма духовник и до момента в който певицата Антоанетка Павлова, която извършва и ролята на духовник, се настрои да пее, се завъртя тематиката за конвенцията.

Бившият счетоводител Георги Ангелов попита дамите в черквата какво значи думата „ джендър “. Свещопродавачката Гинка се изрече като ценител на материята: „ С тая спогодба желаят да узаконят гейове и травестити. Занимават ни с нелепости. Народът гладува. Зимата е тежка, дървата свършват, парите не доближават. По през целия ден единствено това чувам от политиците – протекция на дамата от принуждение “.

Ангелов я прекъсна с думите: „ Кой ще спре един мъж да не бие жена си – нито Истанбулската спогодба, нита Законът за протекция от домашно принуждение. Ако е решил да я бие, ще яде бой и няма на кого да се оплаче. Неправителствени организации, покровители на дамите – колкото искаш, само че тия мъже, що си бият дамите, не престават да ги тормозят “, съобщи Ангелов.

Така мина утринната неделна литургия в храма в село Бистрица, където втори месец няма духовник, откакто, както „ Струма “ писа, отец Борис Минчев беше осъден от Светия синод една година да не служи и отпътува за Италия. Протосингел Василий даде обещание да назначи различен севщеник, само че подобен към момента няма.

„ Свети Павел го е написал: „ Бог сътвори мъжа и дамата на земята и е рекъл: Плодете се, множете се! Има единствено два пола – мъж и жена. Трети пол не съществува! С Истанбулската спогодба се цели тихомълком група хора да се обявяват публично, без да има разтърсвания в обществото “, по този начин дупнишкият духовник Илия Дичев разяснява най-нашумялата измежду политиците и обществото тематика в България.

Източник: struma.bg, представен от Блиц.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР