Снимка струма.бг1155 лева е най-високата заплата на селски кмет в

...
Снимка струма.бг1155 лева е най-високата заплата на селски кмет в
Коментари Харесай

Четирима селски кметове в Кюстендилско с четирицифрени заплати в новия мандат

Снимка струма.бг

1155 лв. е най-високата заплата на селски кмет в община Кюстендил, осведоми на конференция ръководителят на Общински съвет Михаела Крумова. С дата от 7 ноември ще я получава новият властник на село Слокощица Венера Илиева. Веднага след нея  се подрежда кметът на село Копиловци Мирослава Костадинова – 1144 лв.. Тя също е нов властник. В предходния мандат 42-годишната кюстендилка бе общински консултант от гражданската квота на Българска социалистическа партия. Трети по заплащане е кметът на село Жабокрът Ясен Стипцарски. Четирицифрена става и заплатата на кмета на село Ябълково Бисер Златков. В дъното на листата е  село Раждавица, където кметът Стоян Раждавички ще се разписва за 736 лв.. Предпоследна е Спаска Методиева с 807 лв., която към този момент пореден  мандат е кмет на село Николичевци. Трета в обратна посока е София Плачкова, кмет на село Драговищица, с 822 лв., написа струма.бг.

Кметът на Багренци ще взима 961 лв., на Жиленци – 948 лева, на Горна Гращица – 958 лева, на Соволяно – 975 лева, на Лозно – 933 лева, на Пиперков чифлик – 928 лева, Коняво – 913 лева, на Граница – 891 лева, на Богослов – 837 лева, на Шишковци – 923 лв..

Възнагражденията на кмета на община Кюстендил, на ръководителя на Общински съвет, общинските съветници и кметове на кметства ще бъдат гласувани на съвещание на локалния парламент другата седмица.

„ Възнаграждението на кмета не е променяно от 2011 година, както и на ръководителя на Общински съвет, което е 90% от заплатата само че кмета. Тъй като аз работя на 4 часа, моето заплащане е 50%.  Заплатата  на кмета ще бъде избрана по време на съвещанията на непрекъснатите комисии към Общинския съвет ”, съобщи Михаела Крумова.
 Съветниците ще гласоподават решение за одобряване на общата бройка и конструкция на Общинската администрация. „ Част от обитаемоте места, според промените на Изборния кодекс, нямат избираеми кметове. Това постанова да се промени общата бройка на Общинската администрация, в частта на кметове на кметства и кметски наместници. Общата бройка на администрацията става 225 души. Досега тя беше 223. 35 са кметските наместници, а кметовете на кметства са 17 ”, разяснява още Михаела Крумова.
Местният парламент ще одобри и докладна за възнагражденията на общинските съветници, които са 50% от междинното брутно заплащане на администрацията за съответният месец.

Общински съвет ще даде единодушие за битие на две маломерни паралелки в VI ОУ “Паисий Хилендарски “, с по 17 възпитаници в два класа от седми клас.

Съветниците ще поправят и транспортната скица на общината в двете посоки Дупница и село Катрище. По гледище на превозвача краткотрайно ще бъдат лимитирани линиите Кюстендил – Дупница в събота в 17 часа и в неделя Кюстендил – Дупница в 7.40 ч.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР