Снимка: Столична община На 14 февруари - Св. Валентин“, 22

...
Снимка: Столична община На 14 февруари - Св. Валентин“, 22
Коментари Харесай

22 бездомни софийски кучета заминават за Германия

Снимка: Столична община
На 14 февруари - „ Св. Валентин “, 22 кучета от общинските приюти отпътуват за новите си домове в Германия. Това са и първите кучета за тази година, които потеглят към новите си стопани в Германия, според съглашение сред Столичната община и немската неправителствена организация „ Щройнерхилфе Булгариен “, оповестиха от пресцентъра Общината.

Кучетата пътуват със особено оборудван автомобил за превоз на животни на Общинско дружество (ОП) „ Екоравновесие “ до град Антрифтал, където на място ги чакат техните осиновители, които получават документите за осиновяване и могат незабавно да ги приберат вкъщи си. Обратната връзка с осиновителите също е част от договорните връзки.

Стопаните осведомят неправителствената организация и общинското дружество по какъв начин са се приспособили любимците им при тях и изпращат фотоси на кучетата от новите им домове. От 31 юли 2019 г до в този момент 43 кучета са намерили нов дом в Германия.

Rъст на осиновяванията на кучета от общинските приюти, регистрират от Оперативна програма „ Екоравновесие “. Кучетата, намерили дом през 2019 година са 945, а през 2018 година осиновените животни бяха 600. През месец януари на тази година осиновените кучета са 60.

Екипът на „ Екоравновесие “ регистрира също, че през месец януари хванатите кучета са общо 292, от тях 204 са кастрирани, а 150 са върнати по местата на залавянето им. Доброволно от притежатели, заради неспособност да се грижат за домашните си любимци, през същия месец, за настаняване в подслон са предадени 6 кучета. В общинската ветеринарна клиника „ Връбница “ за лекуване са постъпили 34 кучета. По акцията за безвъзмездна кастрация на дворни кучета са кастрирани 40 кучета.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в сайт
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР