Снимка: Starozagorskinovini.comПроцедура за обявяване на фирма, собственост на гръцкия гражданин

...
Снимка: Starozagorskinovini.comПроцедура за обявяване на фирма, собственост на гръцкия гражданин
Коментари Харесай

Държавата иска фалит на гръцка фирма, не плащала заплати

Снимка: Starozagorskinovini.com

Процедура за оповестяване на компания, благосъстоятелност на гръцкия жител Йоанис Гиофкос ще изиска да бъде стартирана от Софийски градски съд  Изпълнителната организация „ Главнa ревизия по труда “, мотив е систематичното неплащане на трудови хонорари, оповестява " Монитор ".

``
реклама
Съобщението  за идния банкрут е изпратено до жалвалите се близо 300 сегашни и някогашни чиновници на радневското „ Ремотекс М “ ЕООД от  Цветомила  Филипова, и.д. шеф на дирекция „ Правно обезпечаване на инспекционната активност “ при организацията.

В писмото от 11 октомври се споделя, че макар многократните инспекции и направените наставления от сдружението по този начин и не са почнали да изплащат възнагражденията на чиновниците, констатацията е за интервала от март до юли т.г., само че обстановката остава непроменена и все още. Искането за неплатежоспособност ще бъде по реда на член 625 от Търговския закон поради неплащане на заплати на повече от 1/3 от служащите са интервал по-голям от 2 месеца. Делото ще се гледа в Софийски градски съд поради сегашния адрес на сдружението.

 „ Ремотекс М “  ЕООД е правоприемник на тогавашното Централна ремонтна база, която е обслужвала тежката машинизация  в рудниците на комплекса „ Марица изток “, след разпарчетосването му базата е станала благосъстоятелност на компания, в която съучастник е Йорданка Калчева, брачна половинка на починалия министър на държавната администрация в държавното управление на Сакскобурготски Димитър Калчев.

Базата е  притежание на „ УниГио “ ЕООД, представлявано от гръцкия жител  Йоанис Гиофкос, компанията дължи над 23 млн на ПИБ и още 3,6 млн лева на ББР, които са предоставени под формата на заем през март т.г.

Казусът с „ Ремотекс М “ е с няколкогодишна отминалост, припомниха излезлите на митинг преди две седмици  работници, които и до в този момент имат да вземат хонорари от предходното сдружение „ Ремотекс “. То беше включено в програмата на Пламен Орешарски за одържавяване, само че след проточили се договаряния с тогавашните притежатели по този начин и не се стигна до договорка, след което се потегли към оповестяване в неплатежоспособност, а част от активите бяха разпродадени от ЧСИ за угаждане вземанията на ПИБ.

От края на март предприятието на процедура е спряло работа заради липса на свежи пари, нужни са най-малко половин милион лева за довършването на поръчките от предишни контракти, разяснява тогава шефът Петьо Горанов, който също не бил получавал заплатата си от април досега.

Задълженията към служащите /в момента са останали към 90/ са в границите на 1 млн лева без в тази сметка да влизат здравните и обществените осигуровки, които обаче се начисляват и са дължими.

По думите на Горанов въпрос на време било да бъде обезпечен нов заем отново от Българска банка за развиване, с който да бъдат разчистени старите отговорности и заводът да проработи още веднъж.Поне такива били уверенията, давани от Гиофкос.

Проверка в Търговския указател демонстрира, че „ УниГио “ ЕООД е благосъстоятелност на „ Юмей “ ЕООД, която Гиофкос е трансферирал на българската гражданка Юлиана Иванова Шишкова. Точно тази компания е получила и заема от 3,6 млн лева като залогът е „ Ковашко пресов цех “ АД, в чийто съвет на шефовете попада Снежана Кирилова Гиофкос.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР