Снимка: Спортал Дербито се завърна! ЦСКА и Левски направиха истински

...
Снимка: Спортал Дербито се завърна! ЦСКА и Левски направиха истински
Коментари Харесай

Истинско дерби! Четири гола, червени картони и голямо зрелище на ЦСКА - Левски!

Снимка: " Спортал "
Дербито се завърна! ЦСКА и Левски направиха същински театър на " Васил Левски " и приключиха наедно 2:2 в мача между тях от Първа лига, пише Блиц. 

Двата тима си размениха по едно полувреме. През първата част ЦСКА бе безспорен стопанин и се отдръпна на почивката с два гола задатък. Играчите на Стамен Белев можеха да вкарат и още толкоз през тези първи 45 минути. През второто полувреме пък Левски бе видоизменен, вкара два гола, а можеше да стигне и до цялостен поврат.

От това тъждество най-голяма изгода има водачът Лудогорец, който има опция да усили задатъка си на върха в класирането, в случай че победи Берое. В момента първенците са със 75 точки, до момента в който ЦСКА е със 70, само че " алените " са с мач повече. Левски е на четвърта позиция с 51.

ЦСКА натисна " сините " още от първия съдийски сигнал. И резултатът не закъсня. В 4-ата минута Каранга изпревари Митрев за топката в наказателното поле, стражът на " сините " се хвърли в краката му и го повали. Съдията Стефан Апостолов уточни бялата точка, а повторенията демонстрираха, че решението му е вярно. Фернандо Каранга бе безукорен и осъществя за 1:0. Футболистите на Левски имаха искания към осъществяването на бразилеца, защото той се спря, само че оспорването им приключи с жълт картон за Цветкович.

В 9-ата минута ЦСКа нокаутира Левски с втори гол. Рафаел Енрике проби по фланга, нахлу в полето, залъга Цветкович и Яблонски и стреля доста тъкмо. Топката се удари в гредата и влезе във вратата зад Митрев - 2:0.

Тиаго родригес можеше да направи резултата типичен с удар от въздуха, само че Митрев този път сподели инстикт и мазета в корнер. В последните минути Каранга бе изведен самичък против Митрев, само че ударът му мина на сантиметри от гредата.

Левски пък за цяло първо полувреме не съумя да насочи нито един удар по посока на вратата на Черниаускас.

На почивката Делио Роси предприе дейности и размени Антонио Вутов с Роман Прохазка. " Сините " излязоха радикално преобразени и се втурнаха в офанзива. Още в 48-ата минута бе върнат един гол. Цветкович центрира от дясно, а Иван Горанов надскочи бранител на ЦСКА и вкара с глава за 1:2.

Натискът на Левски продължи и в 61-ата минута резултатът бе подравнен. Буш открадна топката от отбраната на ЦСКА, нахлу в наказателното поле, пусна към свободния Паулиньо, който от няколко метра прати топката във вратата - 2:2.

Левски продължи да работи по-активно, а " алените " бяха в нокдаун. До 72-ата минута те имаха единствено една опция, само че от добра позиция Рафаел Енрике прати топката от външната страна на мрежата.

В 81-ата минута Фернандо Каранга вкара топката във вратата на Левски, само че попадението вярно бе анулирано поради засада. Бразилецът еб с към метър зад защитата на " сините ".
В 83-ата минута Жеферсон изрита доста жестоко Серджиу Буш на тъчлинията. Румънецът не му остана задължен, стана и го блъсна. Реферът Стефан Апостолов взе решение да покаже червени картони и на двамата. Това му решение не се хареса на нито един от двата щаба.

В 87-ата минута Обертан можеше да направи обрата цялостен, само че ударът му от точката на дузпата излетя високо над вратата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР