Снимка: Sportal.bg Атлетико Мадрид триумфира за трети път във втория

...
Снимка: Sportal.bg Атлетико Мадрид триумфира за трети път във втория
Коментари Харесай

Атлетико Мадрид спечели Лига Европа за трети път


Снимка: Sportal.bg

Атлетико Мадрид победи за трети път във втория по мощ европейски клубен шампионат по футбол Лига Европа, налагайки се с безапелационното 3:0 на финала в Лион над Олимпик Марсилия.

Попаденията в сряда вечерта означиха Антоан Гризман в 21-ата и 49-ата минути и Габи Фернандес в самия завършек на мача. Така „ дюшекчиите “ прибавиха нов трофей от Лига Европа след оценките си от 2010 и 2012 година

Наказаният за финалния мач ментор на Атлетико Диего Симеоне избра скица в 4-4-2 с Диего Коща и Антоан Гризман в офанзива. Треньорът на Олимпик Руди Гарсия пък излезе с 4-2-3-1 с централен нападетел Валер Жермен и офанзивно трио – Товен, Дмитри Пайе и Лукас Окампос.

В началото на дуела французите упражниха преса, като имаха чудесна опция да открият резултата още в 4-ата минута, когато Пайе изведе Жермен в наказателното поле, само че той стреля над вратата.

Постепенно испанците изравниха играта, с цел да се възползват в 21-ата минута от сериозна неточност в отбраната на Олимпик. Вратарят Стив Манданда подаде топката напред към Замбо Анкиса, който не съумя да я овладее, пращайки я в краката на Габи Фернандес. Той с едно допиране изведе Гризман, с цел да осъществя французинът с лекост самичък против Манданда.

В 32-ата капитанът на марсилци Дмитри Пайе напусна терена поради травма. До края на полувремето Олимпик по този начин и не съумя да сътвори съществено състояние пред вратата на Ян Облак.

Второто полувреме стартира по прелестен метод за Атлетико, откакто единствено 4 минути след началото му Коке изведе Гризман, който овладя топката, напредна в наказателното поле и технично копна над вратаря за 2:0.

В 89-ата капитанът Габи оформи крайния резултат с трето попадение в мрежата на Манданда след образцова контраофанзива. Испанците имаха числено предимство в наказателното поле на Олимпик, където Коке подаде към Габи и той насочи топката по диагонала в другия ъгъл на Манданда.

Това бе общо четвърти европейски трофей за Атлетико Мадрид след 3 в Лига Европа и 1 в КНК. Така „ дюшекчиите “ си извоюваха правото да играят и за Суперкупата на Европа, като техният противник ще бъде избран на 26 май във финала на Шампионската лига сред Реал Мадрид и Ливърпул.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР