Снимка: Скрийншот от Google mapsДържавата сама е нарушила конституцията и

...
Снимка: Скрийншот от Google mapsДържавата сама е нарушила конституцията и
Коментари Харесай

Дневник: Плажовете край Евксиноград - напълно недостъпни

Снимка: Скрийншот от Гугъл maps

Държавата сама е нарушила конституцията и законодателството си като от години е направила неосъществим свободния достъп на жители до три морски плажа северно от Варна.

Това сподели инспекция на " Дневник ".бг. В кадастралните регистри, те са нанесени надлежно като " Евксиноград -1, 2 и 3 " и са с обща повърхност от 43 215 кв. м. Достъпът до трите плажа е вероятен само през територията на държавната резиденция " Евксиноград ", което прави невероятно потреблението им от лица отвън кръга на така наречен " правоимащи ".

Справка в уеб страницата на Агенцията по геодезия, картография и кадастър демонстрира, че територията на стопанство " Евксиноград " е 872 328 кв. м. В тях влиза само дребен морски песъчлив плаж с асансьор и плувен басейн, който не е обозначен като подобен. Преди 1989 година този плаж е бил употребен от някогашния деспот Тодор Живков, фамилията му и стеснен кръг посетители и доближени. Останалите три плажа, ситуирани сред резиденцията и морето са нанесени в кадастралните регистри като  независими " поземлени парцели, изключителна държавна благосъстоятелност, крайбрежна плажна линия ".

Повече четете

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР