Снимка: Си Ен ЕнБританският принц Хари и американката Меган Маркъл

...
Снимка: Си Ен ЕнБританският принц Хари и американката Меган Маркъл
Коментари Харесай

Британският принц Хари и Меган Маркъл се ожениха

Снимка: Си Ен Ен

Британският принц Хари и американката Меган Маркъл се ожениха преди малко в параклиса " Сейнт Джордж " в замъка Уиндзор. Сега те са херцог и херцогиня на Съсекс, а Меган е първата брачна половинка на принц, която ще носи тази купа. Булката бе с минималистична рокля на " Живанши ", основана от английската дизайнерка Клеър Келър. Миналата година тя стана първата жена, заела позицията на артистичен шеф във френската компания. Дългият воал на булката бе украсен с ръчно бродирани цветя, които съставляват флората на 53-те страни от Британската общественост. В букета? има цветя, които Хари е набрал нощес от персоналната си градина в двореца Кенсингтън, с цел да бъдат добавени към незабравките (любими на майка му принцеса Даяна) момините сълзи и жасмина.

Принц Хари и Меган си споделиха " Да ". A архиепископ Уелби ги разгласи за законни брачен партньор и брачна половинка на гала в готическия храм " Сейнт Джордж " в замъка Уиндзор. Към службата се причисли и главата на Епископалната черква в Съединени американски щати - Майкъл Брус Къри, който произнесе една от речите на церемонията с прочувствен фасон и няколко смешки.

Те се oжениха, спазвайки традициите на Англиканската черква - значим детайл в монархията, откогато по гледище на Хенри Осми Църквата на Англия се отделя от Римокатолическата през 1534 година Меган бе заведена до олтара от бащата на Хари - принц Чарлз, след което застана до брачна половинка си. Церемонията бе водена от преподобния Дейвид Конър, настоятел на храма в Уиндзор, а на нея участват към 600 посетители. Кентърбърийският архиепископ, духовният водач на Англиканската черква Джъстин Уелби води размяната на клетви. Церемонията продължи един час и включва църковни песни и четения на Библията. Известната английска госпел певица Карен Гибсън и хорът и извършиха соул класиката " Stand by Me " на церемонията. Свири също челистът Шеку Кане-Мейсън, в програмата бе и уелското сопрано Елин Манахан Томас.

Меган и Хари разчупиха още едно кралско табу. Тя се заклеха " да се обичат, почитат и пазят " един различен. По традиция брачната половинка се кълне " да обича, уважава и да се подчинява " на брачна половинка си. Принцеса Даяна и херцогиня Катрин пропуснаха подчинението в своите церемонии, а Меган стигна стъпка по-далеч, заменяйки глагола със " пазя ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР