Снимка: shumenbasket.orgШумен стартира с победа сезон в баскетболната А група,

...
Снимка: shumenbasket.orgШумен стартира с победа сезон в баскетболната А група,
Коментари Харесай

Фалстарт на ИУ-Варна в баскетболната А група

Снимка: shumenbasket.org

Шумен започва с победа сезон в баскетболната " А " група, откакто се наложи с 90:82 (21:18, 24:13, 18:27, 27:24) над Икономически университет-Варна.

Срещата стартира оспорвано, само че това беше единствено през първите 10 минути, написа BGbasket. След това домакините се възползваха от грешките на съперника си и дръпнаха напред в резултата (45-29) минута преди почивката. В третата част баскетболистите на ИУ съумяха да стопят разликата до 6 точки (54:60) 2 минути преди края и извадиха противника си от зоната на комфорта.

Последната четвърт беше същинска драма. Въпреки, че Шумен започва с преднина от 8 точки (66:58), тя бързо се изпари. Кош на Ивайло Тодоров изстреля ИУ напред с 1 точка (67:66) 8 минути преди края на срещата. Двата тима смениха водачеството на няколко пъти, само че нервите на играчите от Шумен се оказаха по-стабилни. Въпреки драмата в края те съумяха да измъкнат успеха.

Най-резултатен за триумфа на Шумен беше Антон Диков с 25 точки, а Милен Чолаков завърши с дабъл-дабъл - 20 точки и 11 битки.

За ИУ-Варна Николай Георгиев осъществя 24 точки, по 12 добави Цветомир Куртев. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР