Снимка: Shealah Craighead, уикипедияДоналд Тръмп възнамерява да направи обръщение към

...
Снимка: Shealah Craighead, уикипедияДоналд Тръмп възнамерява да направи обръщение към
Коментари Харесай

Доналд Тръмп изнася реч, свързана с мирните протести за поддържане на реда в САЩ

Снимка: Shealah Craighead, уикипедия

Доналд Тръмп има намерение да направи послание към американския народ в съботния ден. Той ще направи това от Белия дом, като ще бъде на Южната поляна. Информацията бе обявена от Ей Би Си, която цитира свои информатори от администрацията на Тръмп.

Речта на американския водач ще бъде отдадена на " мирните митинги за поддържане на реда " в страната. Очаква се Тръмп да се обърне към публиката от балкона на Белия дом. В случай, че данните от източници на ABC бъдат доказани, това ще бъде първата обществена изява на Тръмп след заразяването му с ковид.

В четвъртък вечерта Тръмп в изявление за Fox News уточни, че ще организира протест пред своите последователи във Флорида на 10 октомври. Говорителят на Белия дом Кейли МакЕнани обаче съобщи в петък сутринта, че подготовката за сходно събитие е изпълнена с компликации. " Той желае да бъде там, само че логистично да се реши дали митингът е вероятен на следващия ден ще бъде мъчно ", сподели тя.

 

Шон Конли, лекуващият доктор при президента на Съединени американски щати, по-рано означи, че Тръмп не демонстрира признаци на градация на болестта, породено от ковид. Според него Тръмп най-вероятно ще престане да съставлява заплаха от заразяване на други хора с ковид в събота.

Тръмп през нощта на 2 октомври разгласи в Twitter, че той и брачната половинка му Мелания са имали ковид. По-късно същия ден президентът дойде в медицинския център " Уолтър Рийд " в Мериленд. Тръмп напусна болничното заведение в понеделник и се върна в Белия дом.

Неговият лекуващ доктор Шон Конли осведоми, че здравословното положение на президента на Съединените щати разрешава безвредното му изписване от лечебното заведение.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР