снимка: Safdie Architectstechnews.bgМакар че продължават строителните работи по мащабния проект

снимка: Safdie Architectstechnews.bgМакар че продължават строителните работи по мащабния проект ...

„Хоризонтален небостъргач” отваря врати в Китай.снимка: Safdie Architects

technews.bg

Макар че продължават строителните работи по мащабния проект „Raffles City Chongqing” в Китай, най-забележителната част от този мегакомплекс отвори врати за посетители: „хоризонталният небостъргач”. Зашеметяващата платформа създава усещането, че човек е в небето, ходейки по въздуха над града.

Raffles City Chongqing е проектиран от известния архитект Моше Сафдие и се състои от група от осем небостъргача. Четири от кулите поддържат хоризонтална структура, която официално е наречена „Кристалът”. Тя „лежи” върху другите небостъргачи на височина 250 метра. Дълга е 300 метра, а теглото й достига значителни 12 000 тона.

Конструкцията е истински инженерен подвиг и представлява „перлата” на мащабния проект на стойност 4,8 милиарда долара.

Посетителите на „Кристала” започват пътуването си на приземния етаж с изложба, направена в сътрудничество с National Geographic, която подробно описва историята и строежа на комплекса.Прозрачен стъклен под предлага отлична гледка надолу към града с двете близки реки

снимка: Safdie Architects 

След това експресен асансьор качва гостите горе  – за малко повече от 50 секунди издигане. Когато вратите се отворят, посетителите биват посрещнати от друга изложба, която представя бъдещия живот на Марс.

Следва малък парк, преди турнето да завърши със самата открита палуба. Тази зона има прозрачен стъклен под и предлага отлична гледка надолу към града на земята с двете близки реки, които се сближават под погледите на посетителите.

Скоро в „Кристала” ще има и развлекателен център с два басейна, ресторанти и барове, но те ще са достъпни с членска карта и все още са завършени.

"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени сХартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html итук
-->-->-->-->``
рекламаКоментариКоментирай чрез FacebookЗа да пишете коментари, моля регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``Последни новини``рекламаФорумФорум--> -->``реклама
``реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа``затвори X×За да продължите, трябва да се регистрирате в сайта Ако сте забравили вашата парола можете да я възста

Източник: petel.bg