Снимка с дрон на варненския бул. "Васил Левски", който в

...
Снимка с дрон на варненския бул. "Васил Левски", който в
Коментари Харесай

Булевард мина през стадион във Варна

Снимка с дрон на варненския бул. "Васил Левски ", който сега се реконструира, демонстрира по какъв начин новото му трасе минава през трибуните на градския стадион "Спартак ". Тя беше оповестена в страницата "Морско око " във Facebook - некомерсиален план на варненската секция на интернационалния конгрес Skyscrapercity.

Става дума за същото спортно оборудване, което през есента на предходната година провокира серия от митинги на почитателите на футболния клуб "Спартак Варна ". Те приключиха със

среща в кабинета на министър – ръководителя Бойко Борисов

на 30 октомври м.г. След нея министър председателят разгласи, че е поръчал на спортния министър Красен Кралев и министъра на финансите Владислав Горанов да обезпечат 1 млн. лева за ремонт на стадиона, който беше безстопанствен от години, напомня уеб сайтът „ Дневник “.

Опит за срутване на трибуните беше изработен още през февруари т.г. Тогава кметът на Варна Иван Портних и ръководителят на Общинския съвет Тодор Балабанов дадоха обещание обществено, че поради ремонта на бул. "Васил Левски " "нито една седалка няма да бъде бутната от трибуните " на стадиона. Месец по-късно се случи тъкмо противоположното.

За реконструкцията на бул. "Васил Левски " общинската администрация поръча през есента на м.г.

преправка на остарял план,

като за тази цел на сдружението "Трафик холдинг " бяха платени 830 хиляди лева (без ДДС). Договорът за преправка на плана бе подписан на 11 октомври м.г., а единствено два дни по-късно – на 13 октомври, държавното управление отпусна за реализацията му 80.5 млн. лева макар че към тази дата планът няма по какъв начин да е бил към този момент подготвен.

В последна сметка

нещо като план на новото трасе

на булеварда беше оповестен на уеб страницата на Община Варна едвам четири месеца по-късно – време, през което строителните работи се правиха с ускорени темпове. Любопитна детайлност е, че върху оповестения план стои датата "12.2008 година ".

От наличието на файла, който може да бъде изтеглен от общинския уебсайт, излиза наяве, че планът е юридически не върху кадастралната карта на Варна, а върху

колаж от нейни скрийншотове.

При това състояние, от къде тъкмо ще минат новите платна на булеварда, по този начин и не стана ясно досега, в който през март т.г. служащи въпреки всичко не започнаха да унищожават трибуните на стадион "Спартак ".

Публикуването на фотографията в страницата "Морско око " във Facebook провокира голям брой иронични мнения.

Проблемите с плана на бул. "Васил Левски " станаха очевидни и при започване на април т. година, когато жители се оплакаха, че една от новите отбивки на булеварда е блокирала изцяло достъпа до гаражите им. След това се оказа, че е била разрушена и канализацията през жилищата им, а новоизградената няма по какъв начин да поеме дъждовната вода. След сигнала от общинската администрация признаха грешката и дадоха обещание пътното платно и канализацията да бъдат поправени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР