Снимка с дрон на варненския бул. Васил Левски, който в

...
Снимка с дрон на варненския бул. Васил Левски, който в
Коментари Харесай

По проект за 830 хил. лв. булевард мина през стадион във Варна

Снимка с дрон на варненския бул. " Васил Левски ", който сега се реконструира, демонстрира по какъв начин новото му трасе минава през трибуните на градския стадион " Спартак ". Тя беше оповестена в страницата " Морско око " във Facebook - некомерсиален план на варненската секция на интернационалния конгрес Skyscrapercity.

Става дума за същото спортно оборудване, което през есента на предходната година провокира серия от митинги на почитателите на футболния клуб " Спартак Варна ". Те приключиха със

среща в кабинета на министър – ръководителя Бойко Борисов

на 30 октомври м.г. След нея министър председателят разгласи, че е поръчал на спортния министър Красен Кралев и министъра на финансите Владислав Горанов да обезпечат 1 млн. лева за ремонт на стадиона, който беше безстопанствен от години.

Опит за срутване на трибуните беше изработен още през февруари т.г. Тогава кметът на Варна Иван Портних и ръководителят на Общинския съвет Тодор Балабанов дадоха обещание обществено, че поради ремонта на бул. " Васил Левски " " нито една седалка няма да бъде бутната от трибуните " на стадиона. Месец по-късно се случи тъкмо противоположното.

За реконструкцията на бул. " Васил Левски " общинската администрация поръча през есента на м.г.

преправка на остарял план,

като за тази цел на сдружението " Трафик холдинг " бяха платени 830 хиляди лева (без ДДС). Договорът за преправка на плана бе подписан на 11 октомври м.г., а единствено два дни по-късно – на 13 октомври, държавното управление отпусна за реализацията му 80.5 млн. лева макар че към тази дата планът няма по какъв начин да е бил към този момент подготвен.

В последна сметка

нещо като план на новото трасе

на булеварда беше оповестен на уеб страницата на Община Варна едвам четири месеца по-късно – време, през което строителните работи се правиха с ускорени темпове. Любопитна детайлност е, че върху оповестения план стои датата " 12.2008г. ".

От наличието на файла, който може да бъде изтеглен от общинския уебсайт, излиза наяве, че планът е юридически не върху кадастралната карта на на Варна, а върху

колаж от нейни скрийншотове.

При това състояние, от къде тъкмо ще минат новите платна на булеварда, по този начин и не стана ясно досега, в който през март т.г. служащи въпреки всичко не започнаха да унищожават трибуните на стадион " Спартак ".

Публикуването на фотографията в страницата " Морско око " във Facebook провокира голям брой иронични мнения.



Проблемите с плана на бул. " Васил Левски " станаха очевидни и при започване на април т.г., когато жители се оплакаха, че една от новите отбивки на булеварда е блокирала изцяло достъпа до гаражите им. След това се оказа, че е била разрушена и канализацията през жилищата им, а новоизградената няма по какъв начин да поеме дъждовната вода. След сигнала от общинската администрация признаха грешката и дадоха обещание пътното платно и канализацита да бъдат поправени.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР