Снимка: РИА НовостиМосковският окръжен военен съд призна днес за виновни

...
Снимка: РИА НовостиМосковският окръжен военен съд призна днес за виновни
Коментари Харесай

Руски съд призна за виновни 5 чеченци за убийството на Борис Немцов

Снимка: РИА " Новости "

Московският областен боен съд призна през днешния ден за отговорни обвинените за убийството на опозиционера Борис Немцов. Сред наказаните е и посоченият за физически палач на Немцов - чеченецът Заур Дадаев, заяви РИА " Новости ". За отговорни са приети общо петима души, като всички съгласно съда са взели присъединяване в убийството. Дадаев е разгласен за отговорен от 10 правосъдни заседатели, а двама са решили, че той е почтен. Борис Немцов беше убит на 27 февруари 2015 година в центъра на Москва.
Обвиняеми за гибелта му са Заур Дадаев, Анзор и Шадид Губашеви, Тамерлан Ескерханов и Хамзат Бахаев. Според следствието Хамзат Бахаев е снабдявал съучастниците си с информация и е трябвало да ги укрие след убийството. Тамерлан Ескерханов следил за маршрута на Немцов. Следващата седмица съдът ще разгласи наказването за наказаните за убийството.
Разследването за поръчителя на убийството на Немцов продължава. Според следствието това е Руслан Мухудинов, който е разгласен за интернационално търсене през ноември 2015 година Мухудинов е другар и някогашен водач на зам.-командира на батальона " Север " Руслан Геремеев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР