Снимка: Радио ВарнаОт днес до 30 септември Регионалната дирекция Пожарна

...
Снимка: Радио ВарнаОт днес до 30 септември Регионалната дирекция Пожарна
Коментари Харесай

Във Варна започва Световното първенство по пожароприложен спорт

Снимка: Радио Варна

От през днешния ден до 30 септември Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ”- Варна е хазаин на VIII Световното състезание за юноши и ІV Световното състезание за девойки по пожароприложен спорт, оповестява Радио Варна.  Състезанието ще премине под егидата на Българската федерация по пожароприложен спорт, Международната спортна федерация на пожарникарите и спасителите и Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” – Министерство на вътрешните работи.

В спортния конгрес ще вземат участие делегати от Русия, Естония, Хърватия, Латвия, Турция, Сърбия, Полша, Беларус, Казахстан, Украйна, Словакия, Чехия и България. Наред със спортната конкуренция и по отношение на честванията на 140-годишната история на пожарната във Варна, на входа на Морската градина е ситуирана фотоизложба на тематика „ 140 години варненска пожарна работа ” с автор-фотограф основен контрольор Емил Калинов – шеф бранш „ ПБС на Летище Варна ” – РДПБЗН – Варна.

Тържественото разкриване на международния състезателен шампионат е на 26 септември от 17:00 часа на входа на Морската градина.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР