Снимка: Радио ВарнаОбщина Варна отменя концерта на Морска гара и

Снимка: Радио ВарнаОбщина Варна отменя концерта на Морска гара и ...

Извънредно! Кметът на Варна постъпи правилно: Отмени концерта и всички празненства тази вечер заради издирването на двете деца.Снимка: Радио Варна

Община Варна отменя концерта на Морска гара и празничната заря в знак на съпричастност към семействата на двете изчезнали момчета. В морето от северната страна на вълнолома продължава издирването на двете деца, които бяха пометени и голяма вълна, докато се разхождали до тетраподите. 

"Днес 15-ти август около 17,43 ч. е получен сигнал на тел. 112, че две деца са паднали от вълнолома в морето в района на  Морска гара. Започнало е веднага издирване на двете деца, като в операцията участват служители на „Гранична полиция“, "Морска администрация", ВМС и пожарната. Кметът на Варна е в постоянна връзка с тях. Заради трагичния инцидент се отменя празничният концерт на Морската гара и зарята", съобщават от общината. 
 

В 21 часа в свободната зона на Пристанище Варна трябваше да започне празничен коцерт с участието на Славин Славчев и група Julian’s Laughter, Атанас Колев, Papi Hans, Виктория Георгиева, 100 KILA, Deep Zone Project, Орлин Павлов и дует Morandi (Румъния). за 23.20 беше насрочена празничната заря. 

Отменя се и Тържествения концерт в Летния театър от 20 часа с участието на Михаил Белчев и Кристина Белчева и фолклорните ансамбли "Варна" и "Тракия – Пловдив", както и церемония по връчване на почетни звания и отличия

Засега остава Концертът край фонтана със солисти и оркестър на Държавната опера – Варна, под диригентството на Мартин Пантелеев.

Източник: petel.bg