Снимка: Радио Фокус ВарнаОсигурени са дежурства в Приюта за временно

...
Снимка: Радио Фокус ВарнаОсигурени са дежурства в Приюта за временно
Коментари Харесай

Осигурени са дежурства в Приюта за временно настаняване на бездомни и социално слаби лица във Варна

Снимка: Радио Фокус Варна

Осигурени са наряди в Приюта за краткотрайно настаняване на бездомни и обществено слаби лица във Варна, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна.

Приютът за краткотрайно настаняване на бездомни и обществено слаби лица, който се намира на ул. „ Петко Стайнов ” №7 в ж.к. „ Победа ” действа от ноември 2013 година, като главната му задача е обезпечаване на краткотраен заслон – до три месеца за пълнолетни бездомни жители с непрекъснат адрес на територията на община Варна. При изключителни условия се одобряват бездомни хора и без подобен непрекъснат адрес, само че единствено за 7 календарни дни. 

Капацитетът е 100 лица, като е налице опция и за надвишаването му при влошени метеорологични условия през зимния сезон. В такива случаи може да се одобряват лица и отвън регламентираното време, само че за период от три работни дни. За жители без документ за идентичност, доведени по неотложност от служебни лица на Министерство на вътрешните работи, лечебни заведения обществени служащи и неправителствени организации, се прави служебна информация с органите на Министерство на вътрешните работи и се попълня „ Приемен протокол ”.

Приютът е различна форма на грижи с комплекс от обществени услуги, чието качество дава опция за поощряване реинтегрирането на бездомните жители, както и настаняването им в други обществени институции, предоставящи не краткотрайни, а дълготрайни обществени услуги. Със съдействието на здравна сестра и обществен служащ настанените жители могат да си изберат персонален доктор и да се записват в Бюро по труда, в случай че не са го сторили до момента.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР