снимка: ПЦ на МТИТСХиляди влакове от началото на годината в

...
снимка: ПЦ на МТИТСХиляди влакове от началото на годината в
Коментари Харесай

Министър Тодоров: Хиляди влакове на БДЖ закъсняват - и товарни, и пътнически

снимка: ПЦ на МТИТС

Хиляди влакове от началото на годината в БДЖ са закъснели - и товарни, и пътнически. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия служебният министър на превоза Георги Тодоров.

От началото на годината се следи една наклонност на забавяне на влаковете, а какво чакат пасажерите – да пътуват безвредно, да стигнат в точния момент и да се усещат удобно. Нито едно от тях не е налице, разяснява той, представен от actualno.com. 

Той съумял да си направи цялостна картинка за положението на „ Холдинг БДЖ “ и откакто се срещнал с отчетите, взел решение да освободи изпълнителния шеф и ръководителя на съвета на шефовете. Не считам, че би трябвало да пасувам и да предизвиквам недоброто ръководство на холдинга, акцентира Тодоров.

Той недоумява по какъв начин да бъдат привлечени нови пасажери в БДЖ, нови товари и по какъв начин да се състезаваме с останалия превоз, в случай че локомотивите не бъдат конкурентноспособни. 

Има много отговорности, които се образуват и във връзка с инфраструктурните такси към НКЖИ заради липса на финансов запас, уточни транспортният министър. В последните години страната много направила за " Холдинг БДЖ ", това е позитивно, което било направено през годините, само че стъпките, с които се върви напред в частност на холдинга не са задоволителни и не кореспондират с упованията на хората, безапелационен бе Тодоров.

Той ще сложи задача на новия холдинг графика за придвижване на влаковете, което да снижи закъснението им и по-строга финансова дисциплинираност. Тодоров уточни, че цените на билетите ще се повишат тогава, когато се предложи качествено нова услуга. Новите електрически влакове не били оборудвани със система за сигурност, а в подготвеност за слагане на такава система. Най-вероятно ще се направи спомагателна поръчка, с цел да се достави това съоръжение, като Тодоров не знае какъв брой коства оборудването за всеки един локомотив.

Основният източник на приходите на БДЖ са билетите, а на товарните транспорти е услугата, която оферират. Пандемията се отразила много по-тежко на БДЖ-пътнически транспорти и хората спрели да пътуват всеобщо, а във връзка с БДЖ-товарни транспорти следствията от пандемията не се отразили значително, уточни служебният транспортен министър.

" Като скачени съдове са двете неща и заплатите не са задоволително високи. Поради ниското възнаграждение има отлив, като машинистите избират да работят в „ Метрополитен “, в сравнение с в БДЖ “, посочи Георги Тодоров.

По отношение на работата на Автомобилна администрация и нерегламентирания транспорт на пасажери, Тодоров посочи, че от началото на месеца била основана нова организация в Автомобилна администрация във връзка с чиновниците и за нерегламентирания транспорт на пасажерите. Нарушенията не мога да кажа, че са по-малко, само че има повече наложени наказания на такива, които са хванати, добави Георги Тодоров.

Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР