Снимка: Профил във Фейсбук на Полина ПауноваМеждународната неправителствена организация Репортери

...
Снимка: Профил във Фейсбук на Полина ПауноваМеждународната неправителствена организация Репортери
Коментари Харесай

„Репортери без граници“ осъди посегателството над Полина Паунова

Снимка: Профил във Facebook на Полина Паунова

Международната неправителствена организация „ Репортери без граници “ осъди в четвъртък похищението над журналиста от Свободна Европа Полина Паунова, която преди ден беше атакувана от маскирани мъже на Националната конференция на ГЕРБ в „ София Тех Парк “, съобщава  „ Свободна Европа “.

Базираната в Париж организация прикани българските управляващи да проверяват случая и да открият причинителите. Столичната полиция към този момент разпита Паунова, само че към момента няма публична информация за арестувани обвинени.



Журналистката стана обект на експанзия от няколко мъже с защитни маски, откакто опита да ги снима, до момента в който предизвикат физически конфликти с протестиращи, проникнали на събитието на ГЕРБ. Един от маскираните на няколко пъти лиши телефона от ръцете ѝ и го изхвърли настрана, което не провокира никаква реакция у останалите присъстващи.

По-късно от ГЕРБ оповестиха, че тези хора са „ платени провокатори “ и нямат общо с защитата на събитието, тъй като наетите частни гардове са носели светлоотразителни жилетки. Засега обаче нито уредниците от ГЕРБ, нито домакините от „ София Тех Парк “ имат пояснение за какво защитата не се е намесила, с цел да обезврежда нападателните мъже. Освен офанзивите против Паунова и сътрудника ѝ Генка Шикерова, те нанесоха удари и ритници на няколко протестиращи.



От „ Репортери без граници “ напомнят, че журналистката от Свободна Европа е била нападната от маскираните ден, откакто пресцентърът на прокуратура оповести своя позиция, в която разгласи за манипулативна публикация на медията.

Става въпрос за обявата под заглавие „ Първо, не е ябълка и второ, не е гнила. “ Кой ревизира записван ли е скрито Бойко Борисов “, отдадена на прокурор Боряна Бецова, която е част от проверяващия екип по дело за нелегално подслушване на премиера. Позицията провокира акция против Свободна Европа и създателя на публикацията Борис Митов в редица медии, в това число тези от групата на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

„ Тази офанзива (срещу Паунова – бел.ред.) идва след акция, предизвикана от оповестената от пресслужбата на основния прокурор Иван Гешев декларация, обвиняваща репортера на Свободна Европа Борис Митов в операции и поставяща под въпрос на неговия професионализъм. Злоупотреба с власт, която „ Репортери без граници “ осъжда “, показаха от интернационалната журналистическа организация в профила си в Туитър.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР