Снимка: принтскрийн БНТ Финансирането на обществените медии да не зависи

...
Снимка: принтскрийн БНТ Финансирането на обществените медии да не зависи
Коментари Харесай

Журналисти от БНТ призоваха парите за обществените медии да не зависят от финансовия министър

Снимка: принтскрийн Българска национална телевизия
Финансирането на публичните медии да не зависи от волята на съответния финансов министър или ръководител на парламентарната комисия по просвета и медии, а да бъде законово регламентирано като финансово отношение сред обществото и съответната медия. За това приканиха публицистите и продуцентите от Българска национална телевизия в декларация във връзка „ срамната сцена “, разиграна от ръководителя на „ Атака “ Волен Сидеров в ефира на предаването „ Референдум “ на 1 октомври т.г., пише zaistinata.com.

``
реклама

„ Когато хора с власт и имунитет трансформират сюжета на предаването, пробват да цензурират въпросите на водещите и влизат в спор с други участници, това е жестоко посягане върху отговорностите, които публичната телевизия има. Приемаме това като засегнатост и вмешателство освен към екипа на „ Референдум “, а и към публицистите и феновете на публичната телевизия, “ пишат в декларацията си публицистите и продуцентите.

На 1 октомври водачът на партията от ръководещата коалиция Волен Сидеров се възползва от времето в ефир, на което има право, според Споразумението за отразяване на предизборната акция, което Българска национална телевизия подписва с политическите сили, с цел да насочи персонални нападки към събеседниците и към водещата на предаването. Микрофонът на Сидеров беше изключен, а в студиото влезе и жандармерия.

Журналистите обвързаха обстановката с метода на финансиране на публичните медии. „ Безпокойство буди и фактът, че избрани политически среди възприемат публичната медия като тяхна благосъстоятелност. Непрестанните напомняния, че Българска национална телевизия се финансира от налозите на феновете, не значат всепозволеност на хората с власт. Подобни внушения, които носят в себе си причина за напън под разнообразни форми, са опит за груба смяна на средата, в която публицистите в публичната медия изпълняваме своите отговорности. “

В декларацията си те приканват финансирането на публичните медии да не зависи от волята на финансовия министър или ръководителя на парламентарната комисия по просвета и медии, а да бъде законово регламентирано като финансово отношение сред обществото и съответната медия.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР