Снимка ПрезидентствоЗа изява на високо интелектуално и политическо ниво се

...
Снимка ПрезидентствоЗа изява на високо интелектуално и политическо ниво се
Коментари Харесай

Президентът Радев и съпругата му на чай с Кралица Елизабет ІІ

Снимка Президентство

За изява на високо интелектуално и политическо равнище се готви брачната половинка на президента Румен Радев - Десислава. За първи път тя ще се срещне с представители на българската общественост във Англия и то в качеството ѝ на първа дама, заяви Епицентър.бг, базирайки се на публикувана покана измежду българската общественост на Острова, заяви Канал 3.

От дипломатически източници онлайн изданието е научило, че по същото време на срещата на госпожа Радева се чака публично държавно посещаване на българския президент в Кралството и той ще бъде признат от кралица Елизабет II, което още не е оповестено публично, за разлика от изявата на брачната половинка му.

От пресцентъра на президента потвърдиха за Епицентър.бг, че има такава среща на госпожа Десислава Радева, само че отхвърлиха информация за визитата на президента в Лондон.

" Когато имаме повече информация, ще изпратим прессъобщение ", обявиха сбито от " Дондуков " 2.

Срещата на Радева е на 17 октомври в българското посолство в Лондон.

Поканата е отправена по електронната поща до български интелектуалци, публицисти, неправителствени организации, предприемачи и експерти на Острова.

Проверка сподели, че в действителност се провежда такава среща на българската общественост в Лондон със брачната половинка на президента Радев.

Странното обаче е, че излиза първо информация за събитие на брачната половинка, а не за визитата на президента. И какво ще прави Радев, до момента в който брачната половинка му дебатира с публицисти и интелектуалци " развиването на духовните връзки сред България и Обединеното кралство ", както написа в поканата.

Последното публично посещаване на български държавен глава във Англия бе на 18 март 2014 година, когато президентът Плевнелиев се срещна с кралица Елизабет II.

Преди него през 2001-а с кралска визита беше почетен и президентът Петър Стоянов дружно със брачната половинка му Антонина.

Посещението на Румен Радев и брачната половинка му в Лондон ще е първото откогато той встъпи в служба като държавен глава.

Изявата на Десислава Радева е първата политическа изява от такова равнище на брачна половинка на президент на България.

" Съпругата на президента не е индивид на външната политика нито по протокол, нито по закон ", обявиха пред Епицентър.бг дипломати. Когато брачната половинка на президента го съпровожда, за нея се прави " дамска стратегия ": визити в учебни заведения, в лечебни заведения, в културни институти. В случая обаче срещата на Радева с българската общественост не е " дамска стратегия ", а значимо политическо събитие, въпреки тематиката да е " развиването на духовните връзки сред България и Англия ".

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР