Снимка ПрезидентствоТрансформацията, модернизацията на българските ВВС и изобщо на Въоръжените

...
Снимка ПрезидентствоТрансформацията, модернизацията на българските ВВС и изобщо на Въоръжените
Коментари Харесай

Румен Радев: Модернизацията на Въоръжените сили не е еднократен политически акт

Снимка Президентство

Трансформацията, модернизацията на българските Военновъздушни сили и въобще на Въоръжените сили не е еднократен политически акт, той не се изчерпва с покупката на техника и въоръжение, а е комплициран развой, изискващ извънредно умело управление, съобщи президентът Румен Радев пред публицисти на отбелязването на Празника на авиацията и Българските военновъздушни сили - 16 октомври, в София, съобщи Българска телеграфна агенция.

Държавният глава добави, че чака държавното управление да осъзнае с какво в действителност се е заело и да извършва всички нужни дейности, от които зависи една сполучлива рационализация.

Президентът Радев поздрави всички, свързани с авиацията, за празника, като добави, че българските Военновъздушни сили постоянно са били притежател на гордостта и идеалите на нацията и знак на непреклонния дух на българина. Държавният глава и висш главнокомандващ на Въоръжените сили одобри почетния часовой пред Паметника на българския авиатор до постройката на Народното събрание и сервира венец по случай празника.

Командирът на Военновъздушни сили генерал-майор Цанко Стойков сподели в отговор на въпрос, по отношение на предстоящите нови изтребители Ф-16, че идната седмица идва екип от Военновъздушни сили на Съединени американски щати, който ще работи взаимно с представители на българските Военновъздушни сили въз основата " Граф Игнатиево ", и ще се разискват критериите, условията, опциите и схемата за образование на летателния и на инженерно-техническия състав. През ноември се чака втори екип от Военновъздушни сили на Съединени американски щати, който ще дискутира с българските си сътрудници въпросите по инфраструктурата.

Стойков разяснява, че мотив за оптимизъм на празника на Военновъздушни сили има, те извършват дилемите си, а авиационната техника поетапно се ремонтира и влиза в строя.

Председателят на парламентарната Комисия по защита Константин Попов разяснява, че вярата става все по-силна, възвръща се Висшето военновъздушно учебно заведение, купува се актуален военен аероплан, възвръща се съществуващата техника, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР